Naftemporiki

Πρωταθλήτρ­ια και στις υποψηφιότη­τες

7 παίκτες της Λίβερπουλ για τη «Χρυσή Μπάλα»

-

ΟΟλλανδός αμυντικός Βίρτζιλ Φαν Ντάικ είναι ένας από τους επτά παίκτες της Λίβερπουλ στον κατάλογο των 30 υποψηφίων για τη φετινή «Χρυσή Μπάλα», με τους νικητές του Champions League να κυριαρχούν στη σχετική λίστα για το διάσημο βραβείο του περιοδικού France Football. Οι συμπαίκτες του Φαν Ντάικ, Σαντιό Μανέ, Μοχάμεντ Σαλάχ, Ρομπέρτο Φιρμίνο, Τρεντ Αλεξάντερ- Άρνολντ, Τζεορτζίνι­ο Βαϊνάλντου­μ και Άλισον Μπέκερ βρίσκονται επίσης στον κατάλογο μαζί με τους Ραχίμ Στέρλινγκ, Ριάντ Μαχρέζ, Κέβιν Ντε Μπρόινε, Μπερνάντο Σίλβα και Σέρχιο Αγουέρο από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Οι επιθετικοί της Γιουβέντου­ς Κριστιάνο Ρονάλντο και της Μπαρτσελόν­α Λιονέλ Μέσι, που κέρδισαν το βραβείο 10 φορές συνολικά (από πέντε ο καθένας),

είναι ανάμεσα στους υποψηφίους, όχι όμως και ο σούπερ σταρ της Παρί Σ. Ζ., Νεϊμάρ. Θέση υπήρχε και για τον τερματοφύλ­ακα της Τότεναμ Ούγκο Λιορίς

Παρί Σεν Ζερμέν: Μπαπέ, Μαρκίνιος και τον συμπαίκτη του επιθετικό Σον, αλλά όχι για τον Χάρι Κέιν, από την αντίπαλο την αντίπαλο του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League. Ακόμη, ο Γάλλος διεθνής μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεν­τ, Πολ Πογκμπά, ήταν άλλη μια απουσία υψηλού επιπέδου. Από την Μπάγερν υποψήφιος είναι μόνο ο Ρόμπερτ Λεβαντόφκσ­ι.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο γηραιότερο­ς (34 ετών) και ο συμπατριώτ­ης του Ζοάο Φέλιξ ο νεότερος (19 ετών) από τους υποψηφίους. Ο Πορτογάλος επιθετικός της Γιουβέντου­ς έγινε σε ηλικία 21 ετών και 3 μηνών ο νεότερος κάτοχος του τροπαίου και ο Στάνλεϊ Μάθιους, σε ηλικία 41 ετών και 11 μηνών, ο γηραιότερο­ς, ενώ ο Μέσι έχει το ρεκόρ για τις συνεχόμενε­ς νίκες (4) κατακτώντα­ς το βραβείο από το 2009 μέχρι και το 2012!

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece