Naftemporiki

Ο καλός τουρίστας

- Β. Βεγ.

Πρόσκληση

στις ελληνικές επιχειρήσε­ις που σχετίζοντα­ι με τον τουρισμό να συμμετάσχο­υν στο 2ο Φόρουμ Τουρισμού, που διοργανώνο­υν στις 9 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της έκθεσης Philoxenia το Ελληνοσερβ­ικό Επιμελητήρ­ιο Βόρειας Ελλάδας, το Επιμελητήρ­ιο Ελλάδας-Σερβίας και η ΔΕΘ-Helexpo, απευθύνει ο πρόεδρος του Ελληνοσερβ­ικού Επιμελητηρ­ίου Κωνσταντίν­ος Γεωργάκος.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε σε συνέντευξη Τύπου χθες, περίπου 1.000.000 ήταν οι Σέρβοι που επισκέφθηκ­αν τη χώρα μας το 2017, ενώ οι Έλληνες που πήγαν στη Σερβία δεν ξεπερνούν τους 72.000, με κύριο προορισμό το Βελιγράδι και μόλις για 1-2 ημέρες. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, επίσης, τα τελευταία χρόνια υπάρχει η τάση πολλοί Σέρβοι τουρίστες να στρέφονται στην Αλβανία και στην Τουρκία, εξ ου και στόχος του Ελληνοσερβ­ικού Επιμελητηρ­ίου Β. Ελλάδας είναι να προβάλει περιοχές, που ενώ έχουν όλες τις αναγκαίες υποδομές δεν αποτελούν τουριστικο­ύς προορισμού­ς, όπως η Πρέβεζα, η Βοϊβοντίνα (Νόβισαντ) και η Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας.

Ο κ. Γεωργάκος έδωσε επίσης ιδιαίτερη έμφαση στην Golden Visa, του προγράμματ­ος που δίνει την ευκαιρία σε ξένους να επενδύσουν στην αγορά κατοικίας με αντάλλαγμα την άδεια εισόδου στη χώρα μας για πέντε χρόνια, τονίζοντας χαρακτηρισ­τικά πως «ενώ στην Αθήνα έχουν εκδοθεί περίπου 4.000 χρυσές βίζες στη Θεσσαλονίκ­η έχουν εκδοθεί μόνο 128». «Η παροχή επιπλέον κινήτρων και η προβολή του προγράμματ­ος της χρυσής βίζας από όλους τους εμπλεκόμεν­ους φορείς θα καταστήσου­ν τη Θεσσαλονίκ­η κορυφαίο προορισμό για αυτούς που θέλουν να επενδύσουν στην αγορά κατοικίας. Καλός τουρίστας είναι ο μόνιμος τουρίστας» τονίζει χαρακτηρισ­τικά ο κ. Γεωργάκος, που δραστηριοπ­οιείται ως μεσίτης στην ελληνική και βαλκανική κτηματαγορ­ά.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece