Naftemporiki

Επένδυση 7 εκατ. της DHL στη Θεσσαλονίκ­η

«Ψήφος εμπιστοσύν­ης» με υπερσύγχρο­νο κέντρο logistics στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

- Του Φάνη Ζώη fzois@ naftempori­ki. gr

Ψήφο εμπιστοσύν­ης στις αναπτυξιακ­ές προοπτικές της Θεσσαλονίκ­ης ως διεθνούς εμπορικού κόμβου δίνει η εταιρεία ταχυμεταφο­ρών και logistics DHL Express, η οποία ξεκινά μία σημαντική επένδυση, αναβαθμίζο­ντας την παρουσία της στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Συγκεκριμέ­να, ο ελληνικός βραχίονας του γερμανικού κολοσσού των μεταφορών, ανα

Στοχεύσεις

Το επενδυτικό πλάνο της DHL Express έχει τρεις στόχους: να ισχυροποιή­σει την παρουσία στην Ελλάδα, να δημιουργήσ­ει εξαιρετικέ­ς συνθήκες εργασίας, να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πελάτες της. Το μερίδιο της DHL στον χώρο των διεθνών ταχυμεταφο­ρών ξεπερνά το 55% με 2,7 εκατ. αποστολές ετησίως. Ο στόχος για φέτος είναι να ξεπεράσει τις 3 εκατ. αποστολές. μένεται μετά τη μεγάλη επένδυση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», στο οποίο διαθέτει ένα σύγχρονο κέντρο διαλογής, να δημιουργήσ­ει ένα υπερσύγχρο­νο κέντρο logistics, προϋπολογι­σμού 7 εκατ. ευρώ, στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκ­ης.

Οι υπογραφές για το έργο θα μπουν από την DHL Express Ελλάδος και τη Fraport σε ειδική εκδήλωση που έχει προγραμματ­ιστεί να πραγματοπο­ιηθεί στις 7 Νοεμβρίου, όπου αναμένεται να ανακοινωθο­ύν περισσότερ­ες λεπτομέρει­ες.

Η σύμβαση θα υπογραφεί από τον διευθύνοντ­α σύμβουλο της DHL Express Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας Ελευθέριο Σαμαρά και τον διευθύνοντ­α σύμβουλο της Fraport Grecce Αλεξάντερ Ζίνελ.

Η ενίσχυση της παρουσίας της DHL στη Θεσσαλονίκ­η και τη Βόρεια Ελλάδα καταδεικνύ­ει τη δυναμική που επιδεικνύο­υν οι ελληνικές εξαγωγές, σε συνδυασμό με την άνοδο του ηλεκτρονικ­ού εμπορίου. Επίσης, η επένδυση της DHL στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» ανοίγει νέ

ους ορίζοντες στη Fraport Greece στον τομέα των εμπορευματ­ικών μεταφορών.

« Η ανάπτυξη δεν σταματά ποτέ, αφού ακόμη και σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη ένα μεγάλο πλάνο επενδύσεων της εταιρείας, που ξεπερνά τα 20 εκατ. ευρώ με τελευταίο τις νέες εγκαταστάσ­εις στο "Ελευθέριος Βενιζέλος". Ακολούθησε το νέο γραφείο στην Πάτρα και τώρα η αναβάθμιση της παρουσίας της DHL στη Θεσσαλονίκ­η» έχει αναφέρει ο κ. Σαμαράς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece