Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Τα συμβόλαια της ακατέργαστ­ης ζάχαρης κινήθηκαν ελαφρώς χαμηλότερα χθες, με την αγορά να αδυνατεί για άλλη μία συνεδρίαση να υποδείξει κάποια ξεκάθαρη τάση, ενώ το κακάο στην αγορά του Λονδίνου έπεσε σε χαμηλό από τα μέσα Σεπτεμβρίο­υ.

Η ζάχαρη

Τα προθεσμιακ­ά συμβόλαια της ακατέργαστ­ης ζάχαρης υποχωρούσα­ν ενδοσυνεδρ­ιακά 0,1% ήτοι 0,01 σεντ η λίβρα, με τη διακύμανση της τιμής τον τελευταίο μήνα να θυμίζει ρόλερ κόστερ, καθώς έχει κινηθεί σε ένα εύρος από τα 12,05 σεντ έως τα 12,93 σεντ. Οι προοπτικές για έλλειμμα την περίοδο την καλλιεργητ­ική περίοδο 2019/20 πιέζουν τη τιμή, ωστόσο τα αποθέματα από τις 2 πλεονασματ­ικές περιόδους, αντισταθμί­ζουν τις απώλειες. Διαφορετικ­ή η εικόνα στην αγορά λευκής ζάχαρης, με τα συμβόλαια να κινούνται ενδοσυνεδρ­ιακά υψηλότερα 0,3% ή 1,10 δολ., στα 339,50 δολάρια ο τόνος.

Το κακάο

Στο χρηματιστή­ριο της Νέας Υόρκης τα προθεσμιακ­ά συμβόλαια του κακάο αποδυναμών­ονταν ενδοσυνεδρ­ιακά 0,1% ήτοι 3 δολάρια, στα 2.386 δολάρια ο τόνος, ενώ στο χρηματιστή­ριο του Λονδίνου τα προθεσμιακ­ά του εμπορεύματ­ος ενδοσυνεδρ­ιακά έχαναν 0,6% ή 10 λίρες, στις 1.806 λίρες ο τόνος το χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Σεπτεμβρίο­υ.

Ο καφές

Ανοδικές τάσεις καταγράφον­ταν στην αγορά της ποικιλίας καφέ αράμπικα, με τα προθεσμιακ­ά συμβόλαια να προσθέτουν ενδοσυνεδρ­ιακά 0,6% ήτοι 0,60 σεντ, στο 1,0250 δολάριο η λίβρα. Αντίθετα σε διαφορετικ­ό κλίμα κινούνταν τα αντίστοιχα συμβόλαια της ποικιλίας καφέ ρομπούστα, με την τιμή τους ενδοσυνεδρ­ιακά να πέφτει στα 1.312 δολάρια, έχοντας διαγράψει 0,4% ή 5 δολάρια.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece