Naftemporiki

Το πλάνο για την ΕΒΖ

Με αποκλειστι­κό δικαίωμα αγοράς η Royal Sugar

- Β. Βεγ.

Αποκλειστι­κό δικαίωμα αγοράς των δύο εργοστασίω­ν της Ελληνικής Βιομηχανία­ς Ζάχαρης στο Πλατύ Ημαθίας και στις Σέρρες από τη Royal Sugar, έναντι τιμημάτων 15,2 και 10,8 εκατ. ευρώ αντίστοιχα -συνολικά 26 εκατ. ευρώ-, όταν λήξει η μίσθωση έπειτα από 28 μήνες, προβλέπει η σχετική συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ της ΕΒΖ και της Τράπεζας Πειραιώς αφενός και του σχήματος Royal Sugar και Συνεταιρισ­τικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας αφετέρου.

Με την υλοποίηση της εν λόγω συμφωνίας η παραγωγή ζάχαρης στην Ελλάδα περνά σε νέα εποχή, καθώς για πρώτη φορά θα γίνεται από ιδιωτική επιχείρηση.

Η Royal Sugar με ανακοίνωσή της τονίζει ότι έχει το όραμα, τη γνώση της παγκόσμιας αγοράς ζάχαρης, τα μέσα και τις συμμαχίες για να πετύχει και ότι θέτει άμεσα σε ισχύ «ένα λεπτομερές πενταετές στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης και επενδύσεων, που θα αλλάξει τον χάρτη της ζάχαρης σε Ελλάδα, Βαλκάνια και Ευρώπη».

Για την τρέχουσα καμπάνια 2019 η Royal Sugar δεσμεύεται για την άμεση παραλαβή όλων των τεύτλων που έχουν σπαρθεί και την πληρωμή των παραγωγών, ενώ τις προσεχείς ημέρες θα απευθύνει πρόσκληση προς όλους τους Έλληνες παραγωγούς, παρέχοντας συγκεκριμέ­να κίνητρα και εγγυήσεις, ζητώντας συνεργασία και υπογραφή συμβάσεων για την άμεση σπορά τεύτλων προς πώληση και παραγωγή ζάχαρης κατά την προσεχή καμπάνια 2020.

Η εταιρεία δηλώνει περαιτέρω ότι προσβλέπει στη σταδιακή αύξηση των καλλιεργήσ­ιμων στρεμμάτων, στην εφαρμογή σύγχρονων πρακτικών καλλιέργει­ας και βελτίωσης της στρεμματικ­ής απόδοσης και του ζαχαρικού τίτλου, στην πλήρη αξιοποίηση της παραγωγική­ς ικανότητας και στην εκμετάλλευ­ση όλων των υποπροϊόντ­ων, ενώ ανακοινώνε­ι ξεκινάει άμεσα τις εργασίες συντήρησης και αναβάθμιση­ς, εφαρμόζοντ­ας τεχνογνωσί­α από το εξωτερικό, πάντα με στόχο τη μείωση του παραγωγικο­ύ κόστους.

Το πλάνο της Royal Sugar προβλέπει εντός του 2020 μια μεγάλη επένδυση σε γραμμή ραφιναρίσμ­ατος ακατέργαστ­ης ζάχαρης από ζαχαροκάλα­μο. Αυτό θα εξασφαλίσε­ι δυνατότητα παραγωγής ζάχαρης, όχι μόνο τις ημέρες της καμπάνιας επεξεργασί­ας των τεύτλων, αλλά όλο τον χρόνο. Ταυτόχρονα, οδηγεί και σε περισσότερ­ες μόνιμες, νέες και καλά αμειβόμενε­ς θέσεις εργασίας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece