Naftemporiki

Νέα ιστορικά υψηλά στη Wall Street

Συνεχίζετα­ι το ανοδικό σερί στα ευρωπαϊκά ταμπλό

- Του Γιάννη Παγκαλιά gpag@ naftempori­ki. gr

Οεμπορικός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας και η εκτός απροόπτου επίλυσή του έδωσαν ώθηση στις μετοχές για άλλη μία συνεδρίαση κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, οδηγώντας τα χρηματιστή­ρια στη Wall Street σε νέα ιστορικά υψηλά ρεκόρ και τα ευρωπαϊκά χρηματιστή­ρια σε πολύμηνα υψηλά.

Οι δηλώσεις του εκπροσώπου του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου με τις οποίες αποκάλυψε ότι οι 2 χώρες έχουν έρθει σε συμφωνία για στα

διακή άρση των δασμών μεταξύ τους, ήταν το πρόσταγμα για την προέλαση των μετοχών.

Στη Wall Street οι 3 βασικοί χρηματιστη­ριακοί δείκτες σημείωσαν νέα ιστορικά υψηλά ρεκόρ, για 4η φορά μέσα στον Νοέμβριο, με τον S&P 500 να βρίσκεται σε πορεία για την 5η διαδοχική εβδομάδα κερδών και τον Nasdaq για 6η.

Στην Ευρώπη οι μετοχές επέκτειναν το ανοδικό τους σερί για 5η διαδοχική συνεδρίαση, με τον πανευρωπαϊ­κό δείκτη Euro STOXX 600 να κλείνει με κέρδη 0,37% στις 406,56 μονάδες, να παραμένει σε υψηλό από τον Μάιο του 2015 και

να απέχει λιγότερο από 2% για να πιάσει το ιστορικό υψηλό ρεκόρ του στις 414,06 μονάδες που σημειώθηκε στις 15 Απριλίου του 2015.

Ο κλάδος που είναι ευαίσθητος στο παγκόσμιο εμπόριο της αυτοκινητο­βιομηχανία­ς ήταν και αυτός που διέπρεψε καταγράφον­τας κέρδη 1,65%. Με άνοδο 1,46% έκλεισε ο τραπεζικός κλάδος, με τη μετοχή της Unicredit να ενισχύεται 5,96%, μετά την ανακοίνωση για πρόγραμμα εξαγοράς ιδίων μετοχών για 1η φορά σε περισσότερ­ο από 10 χρόνια.

Στην Ασία τα ευχάριστα νέα έκαναν την εμφάνισή τους προς το κλείσιμο της συνεδρίαση­ς κι έτσι η χθεσινή ημέρα ήταν επανάληψη της προηγούμεν­ης, με τα χρηματιστή­ρια να μην παρουσιάζο­υν σημαντικές μεταβολές, ακολουθώντ­ας τη συντηρητικ­ή τάση που είχε καταγραφεί στη συνεδρίαση της Τετάρτης στη Wall Street.

Το χρηματιστή­ριο της Σαγκάης έμεινε αμετάβλητο, όπως και σχεδόν αυτό της Σεούλ ( 0,01%), στο Τόκιο καταγράφηκ­αν κέρδη 0,11%, ενώ το χρηματιστή­ριο του Χονγκ Κονγκ έκανε τη διαφορά κλείνοντας με άνοδο 0,57%.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece