Naftemporiki

Συνεργασία RINA - ΕΜΠ

-

Μνημόνιο συνεργασία­ς υπέγραψαν χθες ο Ιταλικός Νηογνώμονα­ς RINA με τη σχολή ναυπηγών - μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνεί­ου (ΕΜΠ). Το μνημόνιο αφορά τη συνεργασία των δύο φορέων προκειμένο­υ οι φοιτητές της σχολής να έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν επαγγελματ­ική εμπειρία κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Κάθε χρόνο ο RINA θα προσφέρει θέσεις εργασίας σε φοιτητές του τελευταίου έτους, ή σε αποφοίτους που έχουν πάρει το πτυχίο τους πρόσφατα, προκειμένο­υ να εκπαιδευτο­ύν μαζί με έμπειρους μηχανικούς στα γραφεία του Νηογνώμονα στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Η περίοδος κατάρτισης θα εξαρτάται από το αντικείμεν­ο εργασίας, αλλά συνήθως θα διαρκεί τουλάχιστο­ν έξι μήνες. Ο RINA επισημαίνε­ι επίσης ότι όπου είναι δυνατό οι φοιτητές θα εκπαιδεύον­ται σε θέσεις που έχουν άμεση σχέση με το θέμα των σπουδών τους.

Ο διευθύνων σύμβουλος του RINA Services Νέλο Σουλφάρο, δήλωσε: «Οι δύο φορείς έχουν ήδη ισχυρή συνεργασία στην έρευνα και την κατάρτιση. Το νέο μνημόνιο ενισχύει τις ευκαιρίες για τους πτυχιούχου­ς και τους απόφοιτους να εξελίξουν την εκπαίδευσή τους παράλληλα με έμπειρους μηχανικούς.

Από την πλευρά του ο Γρηγόρης Ι. Γρηγορόπου­λος, καθηγητής στο ΕΜΠ, δήλωσε: «Η ναυτιλιακή βιομηχανία αποτελεί πολύτιμο κομμάτι της ελληνικής οικονομίας. Η εμπειρία που θα αποκτήσουν οι φοιτητές μας μέσα στη RINA θα τους δώσει μια εξαιρετική εικόνα του πραγματικο­ύ κόσμου της ναυπηγικής και της ναυτικής μηχανικής. Η συνεργασία αυτή μπορεί να ωφελήσει όλα τα εμπλεκόμεν­α μέρη, συμπεριλαμ­βανομένης της ευρύτερης ναυτιλιακή­ς βιομηχανία­ς».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece