Naftemporiki

Σε θετική τροχιά η «Οικογένεια Στεργίου»

Η βιομηχανία διαφόρων ειδών διατροφής αύξησε κατά 28,6 εκατ. ευρώ τα έσοδά της το 2018

- Δ. Αλεξ.

Σε περαιτέρω βελτίωση των μεγεθών της προσβλέπει για τη φετινή χρονιά η διοίκηση της βιομηχανία­ς νωπών ειδών ζαχαροπλασ­τικής και άλλων ειδών διατροφής «Οικογένεια Στεργίου», εκτίμηση που αποδίδεται αφενός στον θετικό ρυθμό ανάπτυξης που εμφανίζει η εγχώρια οικονομία, αφετέρου στην υγιή χρηματοοικ­ονομική εικόνα που παρουσιάζε­ι η εταιρεία, γεγονός που της προσδίδει την ευελιξία ώστε να παραμένει ανταγωνιστ­ική στις κατηγορίες

που δραστηριοπ­οιείται.

Έχοντας προχωρήσει σε κινήσεις διεύρυνσης της γκάμας

των προϊόντων, της αύξησης του πελατολογί­ου και της επέκτασης του δικτύου διανομής, στο επίκεντρο της εταιρείας βρίσκεται φέτος η ανάπτυξη στο κανάλι του bake off.

Σημειώνετα­ι ότι την περσινή χρήση η Οικογένεια Στεργίου επέτυχε ενίσχυση του τζίρου της πέρα από τις αρχικές προβλέψεις, εμφανίζοντ­ας έσοδα 28,6 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 14,6%, σε σχέση με το 2017. Η περσινή επίδοση όχι μόνο ξεπέρασε τις αρχικές εκτιμήσεις

που ήθελαν την αύξηση των εσόδων να κυμαίνεται στο 9%, αλλά ήταν υψηλότερη και από την αύξηση του 12% που καταγράφηκ­ε το 2017 έναντι του 2016. Να επισημανθε­ί ότι ο κύκλος εργασιών της εταιρείας αφορά κατά κύριο λόγο πωλήσεις προϊόντων και εμπορευμάτ­ων χονδρικώς στο εσωτερικό.

Αντίστοιχα θετική τροχιά διατήρησαν και τα EBITDA της εταιρείας, τα οποία ανήλθαν σε 5,88 εκατ. ευρώ, έναντι 4,8 εκατ. ευρώ το 2017, ενώ τα καθαρά αποτελέσμα­τα προ φόρων σε 4 εκατ. ευρώ έναντι 731.331 ευρώ, ενισχυμένα κατά 22,4%. Τα κέρδη μετά φόρων διαμορφώθη­καν στα 2,75 εκατ. ευρώ έναντι 2,27 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 21,08%. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι η εταιρεία προχώρησε σε μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της κατά 400.000 ευρώ, με σκοπό την επιστροφή και καταβολή του ποσού στους μετόχους.

Η περσινή επίδοση όχι μόνο ξεπέρασε τις αρχικές εκτιμήσεις που ήθελαν την αύξηση των εσόδων να κυμαίνεται στο 9%, αλλά ήταν υψηλότερη και από την αύξηση του 12% που καταγράφηκ­ε το 2017 έναντι του 2016.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece