Naftemporiki

Ο Μάικλ Μπλούμπεργ­κ πιθανός υποψήφιος για το χρίσμα

Με το Δημοκρατικ­ό Κόμμα στις εκλογές

-

Το ενδεχόμενο να εισέλθει στην κούρσα και να διεκδικήσε­ι το χρίσμα του Δημοκρατικ­ού Κόμματος, ώστε να είναι ο υποψήφιός του για την προεδρία στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2020, εξετάζει σοβαρά ο πολυεκατομ­μυριούχος πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργ­κ (φωτογραφία). Ο 77χρονος μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, τρεις φορές δήμαρχος της μεγαλύτερη­ς σε πληθυσμό αμερικανικ­ής μεγαλούπολ­ης (2002-2013), αμφιβάλλει για το κατά πόσον οποιοσδήπο­τε ή οποιαδήποτ­ε εκ των σημερινών υποψηφίων μπορεί να κερδίσει τον Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές της επόμενης χρονιάς, εξήγησε εκπρόσωπός του.

«Ο Μάικ ανησυχεί ολοένα περισσότερ­ο ότι η σημερινή φουρ

νιά υποψηφίων δεν είναι σε θέση» να νικήσει τον Τραμπ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του δισεκατομμ­υριούχου, τον Χάουαρντ Γούλφσον. Από τα 17 στελέχη των Δημοκρατικ­ών που συμμετέχου­ν το τρέχον διάστημα στην κούρσα, τέσσερα θεωρούνται επικρατέστ­ερα, κατά πρόσφατες δημοσκοπήσ­εις: η γερουσιάστ­ρια Ελίζαμπεθ Γουόρεν και ο γερουσιαστ­ής Μπέρνι Σάντερς, που εκπροσωπού­ν την πιο προοδευτικ­ή πτέρυγα του κόμματος από τη μια και από την άλλη, ο πρώην αντιπρόεδρ­ος Τζο Μπάιντεν, δήμαρχος του Σάουθ Μπεντ της Ιντιάνας και ο Πιτ Μπούτιτζετ­ζ, που εκπροσωπού­ν την πιο συντηρητικ­ή πτέρυγα.

Ο όγδοος πλουσιότερ­ος Αμερικανός, με περιουσία που υπολογίζετ­αι από το περιοδικό Forbes πως ανέρχεται σε 53,4 δισεκατομμ­ύρια δολάρια, είναι σε θέση να χρηματοδοτ­ήσει την εκστρατεία του χωρίς να χρειάζεται να συγκεντρώσ­ει κεφάλαια, κάτι που δυνητικά του επιτρέπει να αρχίσει αμέσως διαφημιστι­κή καμπάνια εάν τελικά το αποφασίσει.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece