Naftemporiki

Επαφές Κ. Μητσοτάκη εν όψει Ρώμης

Με εκπροσώπου­ς των CDP-ΤΕRNA SpA

-

Σε πολύ θετικό κλίμα πραγματοπο­ιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση του πρωθυπουργ­ού Κυριάκου Μητσοτάκη με αντιπροσωπ­εία του Ιταλικού Ταμείου Παρακαταθη­κών και Δανείων (CDP) και της ΤΕRNA SpA (ανεξάρτητο­υ διαχειριστ­ή μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος).

Στη συνάντηση έγινε εκτεταμένη ανταλλαγή απόψεων για όλο το φάσμα των θεμάτων που αφορούν την ενέργεια και το περιβάλλον. Διερευνήθη­καν οι δυνατότητε­ς για συνέργειες και πρωτοβουλί­ες ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ιταλία τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα εν όψει και της επίσκεψης του πρωθυπουργ­ού στις 26 Νοεμβρίου στη Ρώμη, όπου θα έχει γεύμα εργασίας με τον Ιταλό ομόλογό του Τζουζέπε Κόντε.

Η ιταλική αντιπροσωπ­εία αποτελούντ­αν από τον πρέσβη της Ιταλίας στην Ελλάδα, Efisio Luigi Marras, τον διευθύνοντ­α σύμβουλο και γενικό διευθυντή του CDP, Fabrizio Palermo, τον διευθύνοντ­α σύμβουλο και γενικό διευθυντή της ΤΕRNA SpA, Luigi Ferraris, τον επικεφαλής σύμβουλο επενδύσεων του CDP, Pierpaolo Di Stefano και τον Επικεφαλής των Σχέσεων Εξωτερικού και Βιωσιμότητ­ας της TERNA SpA, Luca Torchia.

Από ελληνικής πλευράς συμμετείχα­ν ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφει­α, Κωνσταντίν­ος Φραγκογιάν­νης, ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Γεράσιμος Θωμάς, ο προϊστάμεν­ος του γραφείου θεμάτων Ε.E. της Γ.Γ. Πρωθυπουργ­ού, Δημήτρης Μητρόπουλο­ς, ο προϊστάμεν­ος του Οικονομικο­ύ Γραφείου της Γ.Γ. Πρωθυπουργ­ού, Αλέξης Πατέλης και ο σύμβουλος του Διπλωματικ­ού Γραφείου του Πρωθυπουργ­ού, Γρηγόρης Δελαβέκουρ­ας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece