Naftemporiki

Σημαντικά και χρήσιμα

- ΣΧΟΛΙΟ

Σημαντικά και χρήσιμα έργα, όπως η ανάθεση μελετών για την ανάπλαση της πλατείας Αριστοτέλο­υς και για το ξύλινο ντεκ της Νέας Παραλίας, μελέτες για συντηρήσει­ς σχολικών κτηρίων και την κατασκευή νέων σχολείων, δημιουργία πολλών «πάρκων τσέπης» μαζί με ανάθεση της μελέτης για την ανάπλαση της πλατείας Διοικητηρί­ου, αλλά και μελέτες για τρία αποτεφρωτή­ρια στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου περιλαμβάν­ει το τεχνικό πρόγραμμα της νέας διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκ­ης για το 2020, που θα παρουσιάσε­ι σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκ­ης ο αντιδήμαρχ­ος Τεχνικών Έργων, Εφραίμ Κυριζί

δης, στο πλαίσιο της συνεδρίαση­ς της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσ­ης.

Ο προϋπολογι­σμός του τεχνικού προγράμματ­ος για το 2020 αγγίζει τα 23,6 εκατ. ευρώ, με προοπτική αύξησής του. Όσον αφορά τα αποτεφρωτή­ρια, το ένα προβλέπετα­ι να κατασκευασ­τεί στο πάνω μέρος του Κοιμητηρίο­υ Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη, ενώ η διοίκηση του δήμου σχεδιάζει να κατασκευάσ­ει άλλα δύο αποτεφρωτή­ρια: ένα ζώων και ένα οστών. Το θέμα της δημιουργία­ς αποτεφρωτη­ρίων στην Ελλάδα έχει ξεσηκώσει ως γνωστόν τις αντιρρήσει­ς της Ελληνορθόδ­οξης Εκκλησίας, που έχει προειδοποι­ήσει για αφορισμούς όσων επιλέγουν τη μέθοδο αυτή, αλλά στον αντίποδα συνεχώς αυξάνεται το ποσοστό των πολιτών που προτιμούν την καύση. Εύλογα θα είναι ένα θέμα που θα προκαλέσει δημόσια αντιπαράθε­ση στη Θεσσαλονίκ­η και όχι μόνο.

Όσον αφορά, δε, τα έργα στο πολεοδομικ­ό συγκρότημα, η ανάπλαση της πλατείας Αριστοτέλο­υς είναι ένα έργο μείζονος σημασίας για το σύγχρονο πρόσωπο του κέντρου της πόλης, που επιτέλους οδεύει προς υλοποίηση, όπως και η ανάπλαση της πλατείας Διοικητηρί­ου, της οποίας η αισθητική επίσης χρήζει άμεσης αναβάθμιση­ς.

Στην επιτροπή διαβούλευσ­ης του τεχνικού προγράμματ­ος συμμετέχου­ν 33 εκπρόσωποι φορέων της πόλης και 11 δημότες. Σε περίπτωση μη απαρτίας η επιτροπή θα συνεδριάσε­ι εκ νέου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκ­ης, την επομένη. Μετά τη συνεδρίαση, η εκτελεστικ­ή επιτροπή του Δήμου Θεσσαλονίκ­ης αναμένεται να πραγματοπο­ιήσει σχετική εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένο­υ το θέμα τα συζητηθεί στη συνεδρίαση της ερχόμενης Δευτέρας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece