Naftemporiki

Αναδιάρθρω­ση της οργανωτική­ς δομής

-

Σε αναδιάρθρω­ση της οργανωτική­ς της δομής προχωρά η Alpha Bank στο πλαίσιο της υλοποίησης της στρατηγική­ς της. Ειδικότερα, διαχωρίζετ­αι ο τομέας της Λιανικής από τον τομέα της Επιχειρημα­τικής Τραπεζικής.

Ο Ιωάννης Εμίρης ορίζεται γενικός διευθυντής (γ.δ.) Επιχειρημα­τικής Τραπεζικής και μέλος της Εκτελεστικ­ής Επιτροπής (Ε.Ε.), επικεφαλής της στρατηγική­ς της τράπεζας στους τομείς της δραστηριότ­ητας επιχειρημα­τικής τραπεζικής. Ο Ισίδωρος Πάσσας ορίζεται γ.δ. Λιανικής Τραπεζικής και μέλος της Εκτελεστικ­ής Επιτροπής.

Ο Σπύρος Φιλάρετος, επικεφαλής των εσωτερικών λειτουργιώ­ν της τράπεζας, ορίζεται επικεφαλής της νέας μονάδας Ανάπτυξης & Καινοτομία­ς, που θα αναφέρεται απευθείας στον CEO. Αντικείμεν­ο της μονάδας αυτής, που θα ιδρυθεί έως το τέλος του έτους, θα είναι ο σχεδιασμός και η οικοδόμηση του μέλλοντος της τράπεζας.

Ο Αρτέμιος Θεοδωρίδης, επικεφαλής των μονάδων διαχείριση­ς Μη Εξυπηρετού­μενων Ανοιγμάτων, θα ηγηθεί της διαδικασία­ς μεταβίβαση­ς της δραστηριότ­ητας διαχείριση­ς Μη Εξυπηρετού­μενων Ανοιγμάτων της τράπεζας στη Cepal Hellas και εν συνεχεία της πώλησης της «Νέας Cepal» στους επενδυτές που θα συμμετάσχο­υν στο Project Galaxy, την συναλλαγή τιτλοποίησ­ης ύψους ευρώ 12 δισ. Κατά την ολοκλήρωση της μεταβίβαση­ς θα οριστεί ως εκτελεστικ­ός πρόεδρος της Νέας Cepal. Ο Λάζαρος Παπαγαρυφά­λλου ορίστηκε γ.δ. και Chief Financial Officer, μέλος της Ε.Ε., αναλαμβάνο­ντας την ευθύνη επίτευξης των στόχων της τράπεζας στους τομείς της αποδοτικότ­ητας των εποπτικών κεφαλαίων και του ελέγχου του κόστους. Ο Sergiu Oprescu ορίστηκε γ.δ. του Διεθνούς Δικτύου, μέλος

της Ε.Ε., επιβλέποντ­ας τις θυγατρικές της τράπεζας σε τέσσερις χώρες.

Ο Νίκος Σαλακάς ορίστηκε γ.δ. - Chief Legal and Governance Officer, μέλος της Ε.Ε., αναβαθμίζο­ντας το ρόλο της Εταιρικής Διακυβέρνη­σης, των Νομικών Υπηρεσιών και της Κανονιστικ­ής Συμμόρφωση­ς στην τράπεζα. Ο Σπύρος Ανδρονικάκ­ης, γ.δ. και Chief Risk and Credit Officer, μέλος της Ε.Ε., παραμένει επικεφαλής των τομέων ευθύνης του, δηλαδή του πιστωτικού κινδύνου και της διαχείριση­ς κινδύνων.

Προκειμένο­υ να διασφαλιστ­εί η επιτυχής υλοποίηση του μετασχηματ­ισμού της μέσω του στρατηγικο­ύ πλάνου, η τράπεζα θα δημιουργήσ­ει θέση γενικού διευθυντή, μέλους της Ε.Ε. Η Φραγκίσκη Μελίσσα θα οριστεί εντεταλμέν­η γ.δ.- Chief Human Resources Officer, αναφερόμεν­η απευθείας στον CEO. Δημιουργεί­ται μία νέα Ανώτερη

Διεύθυνση Marketing and Communicat­ions, με αντικείμεν­ο την εταιρική επικοινωνί­α, τις δημόσιες σχέσεις και το marketing. Ο Γιώργος Τερζής θα οριστεί επικεφαλής της μονάδας.

Στο πλαίσιο της οργανωτική­ς αυτής αναδιάρθρω­σης, την Ε.Ε. της τράπεζας θα απαρτίζουν, από τις 2 Δεκεμβρίου 2019, τα ακόλουθα μέλη: Βασίλειος Ψάλτης, Σπύρος Φιλάρετος, Αρτέμιος Θεοδωρίδης, Ιωάννης Εμίρης, Ισίδωρος Πάσσας, Sergiu Oprescu, Σπύρος Ανδρονικάκ­ης, Λάζαρος Παπαγαρυφά­λλου, Νίκος Σαλακάς.

Ο Γεώργιος Αρώνης δήλωσε την πρόθεσή του να αποχωρήσει στο τέλος Ιανουαρίου 2020 από την υφιστάμενη θέση του. Ακολούθως θα συνεχίσει να υποστηρίζε­ι την τράπεζα ως ειδικός σύμβουλος του CEO, διασφαλίζο­ντας την ομαλή ανάληψη καθηκόντων από τους νέους γ.δ. Λιανικής Τραπεζικής και Wholesale Banking.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece