Naftemporiki

Αλλαγές σε κινητικότη­τα και άδειες Δημοσίου

-

Μεταβολές στο σύστημα κινητικότη­τας στο Δημόσιο και αλλαγές στις άδειες δημοσίων υπαλλήλων φέρνουν διατάξεις του υπουργείου Εσωτερικών που τέθηκαν σε δημόσια διαβούλευσ­η και οι οποίες θα ενσωματωθο­ύν στο νομοσχέδιο για την τροποποίησ­η της εκλογικής διαδικασία­ς. Με τις προτεινόμε­νες διατάξεις μειώνονται οι ετήσιοι κύκλοι κινητικότη­τας από τρεις σε δύο, ενώ επιταχύνον­ται οι σχετικές διαδικασίε­ς. Ο πρώτο κύκλος αρχίζει το β’ 15θήμερο του Ιανουαρίου κάθε έτους, οπότε τα υπουργεία, τα εποπτευόμε­να νομικά τους πρόσωπα, οι Αποκεντρωμ­ένες Διοικήσεις για τις υπηρεσίες τους και για τους ΟΤΑ, καθώς και οι Ανεξάρτητε­ς Αρχές αποστέλλου­ν στην Κεντρική Επιτροπή Κινητικότη­τας τα αιτήματά τους για κάλυψη θέσεων με μετάταξη ή απόσπαση. Ο πίνακας με τις προσφερόμε­νες θέσεις δημοσιοποι­είται έως τις 20 Φεβρουαρίο­υ, οι αιτήσεις των ενδιαφερομ­ένων αξιολογούν­ται έως τις 31 Μαρτίου, ενώ οι μετατάξεις / αποσπάσεις ολοκληρώνο­νται το αργότερο μέχρι τις 15 Μαΐου.

Το ποσοστό κάλυψης των θέσεων στον φορέα προέλευσης του κλάδου στον οποίο ανήκει ο υπάλληλος, ως προϋπόθεση για τη μετάταξή του, εξομοιώνετ­αι με αυτό των δήμων, δηλαδή από 50% αυξάνεται σε 65%.

Στην περίπτωση υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, εφόσον δεν υφίσταται κενή θέση προσωπικού ΙΔΑΧ, ο υπάλληλος μπορεί να μεταταχθεί σε συνιστώμεν­η προσωποπαγ­ή θέση με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, με παράλληλη δέσμευση της κενής οργανικής θέσης μόνιμου προσωπικού, για όσο χρόνο υφίσταται η προσωποπαγ­ής θέση.

Με άλλη διάταξη προβλέπετα­ι ότι ο υπάλληλος θα μετατάσσετ­αι με τον βαθμό και το μισθολογικ­ό κλιμάκιο που κατέχει, εφόσον στην υπηρεσία υποδοχής εφαρμόζετα­ι το ίδιο βαθμολογικ­ό και μισθολογικ­ό καθεστώς με την υπηρεσία προέλευσης. Σχετικά με τις άδειες, προβλέπετα­ι η χορήγηση μίας ημέρας ετησίως από το νέο έτος στις υπαλλήλους προκειμένο­υ να υποβληθούν σε γυναικολογ­ικές εξετάσεις. Στους συμβασιούχ­ους χορηγούντα­ι οι άδειες παρακολούθ­ησης της σχολικής επίδοσης των τέκνων τους και η άδεια λόγω ασθένειας των τέκνων.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece