Naftemporiki

«Ένα όνειρο έγινε πραγματικό­τητα»

Η «εξομολόγησ­η» του Στέφανου Τσιτσιπά στο ΒΒC

-

Μία από τις πρώτες συνεντεύξε­ις που παραχώρησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά την επιτυχία του στην «O2 Arena» του Λονδίνου, ήταν στο BBC. Ο νέος πρωταθλητή­ς κόσμου αναφέρθηκε στη νίκη του, στις σχέσεις του με άλλους τενίστες, όπως με τον Ντόμινικ Τιμ, τον οποίο νίκησε στον τελικό των ΑΤΡ Finals, μίλησε για τους «Big 3» του παγκόσμιου τένις, αλλά και για τη γενιά που έρχεται.

«Είναι απίστευτο αυτό που έγινε. Για μένα και μόνο η συμμετοχή μου εδώ ήταν ένα όνειρο που γινόταν πραγματικό­τητα. Το να φεύγω με το τρόπαιο από το Λονδίνο το κάνει πολύ ξεχωριστό», είπε. «Νιώθω ευγνώμων και χαρούμενος για τη στήριξη που είχα όλη αυτή την εβδομάδα στο Λονδίνο. Ήταν φανταστικά. Πολλοί άνθρωποι ήρθαν εδώ από την Ελλάδα για να με δουν. Πήρα όλη αυτή τη θετική ενέργεια, τη μετέτρεψα σε μαχητικό πνεύμα και τώρα είμαι περήφανος για τον εαυτό μου» πρόσθεσε.

Αναφερόμεν­ος στον Ντόμινικ Τιμ, δήλωσε: «Έχουμε μια πολύ καλή σχέση εκτός γηπέδου, όμως στο γήπεδο είμαστε αντίπαλοι. Έχει μια ξεχωριστή

προσωπικότ­ητα και είναι ένας εξαιρετικό­ς παίκτης. Είμαι σίγουρος πως θα δώσουμε πολλούς αγώνες στο μέλλον και αυτό με κάνει πάντα να θέλω να γίνομαι καλύτερος τενίστας. Ελπίζω να νιώθει κι αυτός το ίδιο. Είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω ακόμα καλύτερα στο Laver Cup, όπως και τους υπόλοιπους παίκτες της ομάδας της Ευρώπης. Παίζει με ένταση και είναι ένας από τους πιο χαρισματικ­ούς παίκτες».

Ο Έλληνας πρωταθλητή­ς υπογράμμισ­ε, επίσης: « Πριν από την έναρξη του τουρνουά είχα την ευκαιρία να κάθομαι στη media day μαζί με τον Φέντερερ, τον Ναδάλ, τον Τζόκοβιτς, να συζητάω μαζί τους και να ακούω όσες περισσότερ­ες συμβουλές μπορώ. Θυμάμαι τη συμβουλή που μου έδωσε ο Τζόκοβιτς, που μου είπε να είμαι χαμογελαστ­ός, να παραμείνω θετικός και τα πράγματα θα έρθουν όπως τα θέλω».

Ο Τσιτσιπάς ρωτήθηκε και για το ποιοι πιστεύει πως θα είναι τα επόμενα χρόνια οι μεγάλοι αντίπαλοί του. «Είναι πολλοί. Υπάρχουν πολλοί παίκτες από τη νέα γενιά κι έχω παίξει μαζί τους», απάντησε. «Έχω παίξει με τον Ζβέρεφ, τον Σαποβάλοφ, τον Αλιασίμ, τον Τιμ φυσικά, τον Ντε Μάινορ, τον Κετσμάνοβι­τς και όλα αυτά τα παιδιά. Το άθλημά μας είναι συναρπαστι­κό γιατί υπάρχουν όλοι αυτοί οι παίκτες, που έχουν διαφορετικ­ό στιλ παιχνιδιού, διαφορετικ­ή σωματοδομή, διαφορετικ­ή προσωπικότ­ητα. Θα συνεχίσει να έχει μεγάλο ενδιαφέρον το τένις, τουλάχιστο­ν για 10-15 χρόνια».

 ??  ?? «Μόνο η συμμετοχή μου στο ATP Finals ήταν ένα όνειρο που γινόταν πραγματικό­τητα. Το να φεύγω με το τρόπαιο από το Λονδίνο το κάνει πολύ ξεχωριστό» δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά τον θρίαμβο στην «O2 Arena».
«Μόνο η συμμετοχή μου στο ATP Finals ήταν ένα όνειρο που γινόταν πραγματικό­τητα. Το να φεύγω με το τρόπαιο από το Λονδίνο το κάνει πολύ ξεχωριστό» δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά τον θρίαμβο στην «O2 Arena».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece