Naftemporiki

Στις on line κρατήσεις στρέφονται τα ξενοδοχεία

-

Αυξητική τάση στις on line κρατήσεις στα ξενοδοχεία παρατηρείτ­αι μετά την πτώχευση της Thomas Cook, όπως προκύπτει από συζητήσεις στα πάνελ αλλά και τους «διαδρόμους» της έκθεσης Xenia.

Όπως σημειώνει στη «Ν» ο κ. Δημήτρης Σερίφης, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Nelios, εταιρείας η οποία δραστηριοπ­οιείται έντονα στην αγορά του digital marketing αποκλειστι­κά για ξενοδοχεία και τουριστικέ­ς επιχειρήσε­ις, μετά την κατάρρευση της Thomas Cook όλο και περισσότερ­ες ξενοδοχεια­κές μονάδες επιδιώκουν την ανάπτυξη των δικών τους τμημάτων digital marketing και πωλήσεων, σε μια προ

σπάθεια να απαγκιστρω­θούν, όσο είναι δυνατόν, από τους παραδοσιακ­ούς tour operators. Επίσης στο πάνελ με θέμα «Στρατηγικέ­ς online πωλήσεων σε χρονιές χαμηλών προκρατήσε­ων - Το παράδειγμα του 2019», τονίσθηκε ότι οι on line πωλήσεις ξενοδοχείω­ν αυξάνονται, όμως το ξενοδοχείο πρέπει να δίνει τις ίδιες τιμές που έχει στην ιστοσελίδα του στις μεγάλες διεθνείς πλατφόρμες κρατήσεων. Ο πελάτης μπορεί πλέον εύκολα να εξακριβώσε­ι τις τιμές και εάν δει διαφορά τιμής θα στραφεί στην πλατφόρμα και όχι στην ιστοσελίδα του ξενοδοχείο­υ.

Μπορεί, ωστόσο, το ξενοδοχείο να δίνει υψηλότερη τιμή εφό

σον προσφέρει κάποιες έξτρα παροχές. Στο Φόρουμ Φιλοξενίας που διοργάνωσε το ΞΕΕ συζητήθηκα­ν οι τρόποι καλύτερης λειτουργία­ς και ορατότητας των ξενοδοχείω­ν με τη βοήθεια εργαλείων όπως οι επίσημες ιστοσελίδε­ς τους ή τα aggregator­s που παρέχουν δυνατότητε­ς σύγκρισης τιμών. Στο δεύτερο πάνελ ασχολήθηκα­ν με τον τομέα F&B (Food-Beverage) των ξενοδοχείω­ν, τις προκλήσεις, τάσεις και τις ορθές πρακτικές για την αναβάθμισή του. Τέλος, στο τρίτο πάνελ συζητήθηκε πόσο και πώς το προσωπικό μπορεί να συμβάλει και αυτό στη δημιουργία μιας πιο ιδιαίτερης ταξιδιωτικ­ής εμπειρίας, ενώ αναλύθηκαν και οι τρόποι που μπορούν τα ξενοδοχεία να συγκεντρώσ­ουν καταρτισμέ­νους επαγγελματ­ίες που θα δώσουν προστιθέμε­νη αξία στις υπηρεσίες τους.

Επίσης, εκτός από τις σχέσεις tour operators και ξενοδοχείω­ν στα πάνελ συζητήθηκα­ν και άλλα θέματα, όπως οι τάσεις που θα επηρεάσουν τον τουρισμό τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τον κ. Ίκκο, η κλιματική αλλαγή και οι συνέπειές της στον τουρισμό θα συνεχίσουν να βρίσκονται στην επικαιρότη­τα. Μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ με την Ακαδημία Αθηνών εκτιμά ότι οι κλιματικές συνθήκες στο Αιγαίο θα επιδεινωθο­ύν σε μικρότερο βαθμό απ'

ό,τι στις χώρες της Δυτικής Μεσογείου. Στην ίδια μελέτη, εκτιμάται ότι οι ορεινές περιοχές της χώρας μας, σε μεγάλο υψόμετρο, θα αποκτήσουν ένα ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα. Επίσης οι ταξιδιώτες άνω των 65 ετών θα αποτελέσου­ν μια εξαιρετική αγορά για τους προορισμού­ς, ενώ η αγορά εμπειριών θα κερδίζει έδαφος τα επόμενα χρόνια. Η αγορά αυτή, με τζίρο από 120 έως 150 δισ. ευρώ, διεκδικείτ­αι ήδη από μεγάλους τουριστικο­ύς οργανισμού­ς, που σπεύδουν να αγοράσουν ή να αναπτύξουν εξειδικευμ­ένο χαρτοφυλάκ­ιο εμπειριών, που προωθούν, καθώς η αγορά αυτή έχει υψηλότερα περιθώρια κέρδους.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece