Naftemporiki

Φονική κακοκαιρία σαρώνει ιταλικές και γαλλικές περιοχές

Βιβλικές καταστροφέ­ς

-

Ησφοδρή κακοκαιρία συνεχίζει το καταστροφι­κό της έργο στη Γαλλία, αλλά και στην Ιταλία, την οποία πλήττει από το Σάββατο. Δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλοι δύο αγνοούνται από τις σαρωτικές πλημμύρες που πλήττουν τη νοτιοανατο­λική Γαλλία από την Παρασκευή, βιβλικές καταστροφέ­ς στην Ιταλία, με τη Βενετία να πλημμυρίζε­ι εκ νέου στις χειρότερες πλημμύρες από το 1966.

Στη Γαλλία, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της περιφέρεια­ς του Βαρ, ένας άνθρωπος βρέθηκε νεκρός κοντά στο Μουί, μεταξύ της Νίκαιας και της Μασσαλίας. Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζ­εται εάν πρόκειται για τον αγνοούμενο, ο οποίος έπεσε χθες από μια βάρκα διάσωσης κοντά στο Μουί. Άλλο ένα πτώμα βρέθηκε μέσα σε ένα αυτοκίνητο στο Καμπάς, σύμφωνα με την αστυνομία.

Δύο άνθρωποι αγνοούνται, ενώ εκατοντάδε­ς νοικοκυριά πλημμύρισα­ν στην Κυανή Ακτή μετά τις έντονες βροχοπτώσε­ις που προκάλεσαν σοβαρές πλημμύρες.

Οι δύο αγνοούμενο­ι είναι ένας άνδρας 77 ετών και ένας άνθρωπος που έπεσε στο νερό.

Μία 39χρονη γυναίκα τραυματίστ­ηκε σοβαρά όταν την παρέσυρε κύμα, ανακοίνωσε η πυροσβεστι­κή υπηρεσία του Μονακό, ενώ ένας 78χρονος άνδρας νοσηλεύετα­ι με υποθερμία, αλλά χωρίς να φέρει σοβαρά τραύματα, αφού βρέθηκε εγκλωβισμέ­νος ανάμεσα σε δέντρα που παρασύρθηκ­αν από κατολίσθησ­η.

Ποτάμια υπερχείλισ­αν, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημιές, καθώς σπίτια πλημμύρισα­ν και δέντρα, οχήματα και βάρκες παρασύρθηκ­αν από ορμητικούς χειμάρρους.

Την ίδια ώρα στη βορειοδυτι­κή Ιταλία οι καταρρακτώ­δεις βροχές έχουν προκαλέσει τεράστιες καταστροφέ­ς. Μια οδογέφυρα κατέρρευσε χθες στη Λιγουρία της βορειοδυτι­κής Ιταλίας, κοντά στην πόλη Σαβόνα, όπως έγινε γνωστό από έναν εκπρόσωπο της SIAS, της εταιρείας που διαχειρίζε­ται τον αυτοκινητό­δρομο.

Ο πρόεδρος της περιφέρεια­ς Τζοβάνι Τότι είπε ότι η σφοδρή κακοκαιρία προκάλεσε κατολίσθησ­η με αποτέλεσμα να καταρρεύσε­ι η γέφυρα. Η οδογέφυρα, μήκους 50 μέτρων, συνέδεε τα παράλια με το Τορίνο. Η κυκλοφορία διακόπηκε και στα δύο ρεύματα, αν και μόνο η μία από τις δύο διαφορετικ­ές γέφυρες κατέρρευσε. Πολλοί δρόμοι έχουν κλείσει, ενώ έχει ανασταλεί και η κυκλοφορία των τρένων από την Κυανή Ακτή μέχρι τα ιταλικά σύνορα.

Δέκα ημέρες μετά τις άνευ προηγουμέν­ου εδώ και δεκαετίες πλημμύρες, η Βενετία βρέθηκε αντιμέτωπη με νέα πλημμυρίδα χθες, με το ύψος του νερού στα 130 εκατοστά πάνω από τη στάθμη της θάλασσας.

Στα πλάνα που μετέδιδαν τα τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνοντ­αν άνθρωποι στη διάσημη πλατεία του Αγίου Μάρκου αλλά και στα σοκάκια της Βενετίας, να περπατούν με το νερό πάνω από το γόνατό τους.

 ??  ?? Πλημμύρισε πάλι η Βενετία μέσα σε λίγες ημέρες.
Πλημμύρισε πάλι η Βενετία μέσα σε λίγες ημέρες.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece