Naftemporiki

«Νίκη της Κομισιόν και της Γαλλίας»

Διάσωση ελληνικής οικονομίας

- Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικώ­ν.

Ως «μία από τις μεγάλες νίκες» της απερχόμενη­ς Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Γαλλίας χαρακτήρισ­ε τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας ο επίτροπος Οικονομικώ­ν, Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος σημείωσε πως χωρίς τη στήριξη του ίδιου και της Κομισιόν η Ελλάδα θα είχε «αποπεμφθεί» από τη Ζώνη του ευρώ.

«Στο πολιτικό επίπεδο, είναι μία από τις μεγάλες νίκες της Επιτροπής (του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ) και της Γαλλίας», τόνισε ο επίτροπος κατά την τελευταία ακρόασή του από την Επιτροπή Οικονομικώ­ν της γαλλικής Εθνοσυνέλε­υσης, πριν από τη λήξη της πενταετούς θητείας του το ερχόμενο Σαββατοκύρ­ιακο.

«Σε όλα τα στάδια, μέσα σ' ένα μερικές φορές εχθρικό περιβάλλον, η Ελλάδα μπορούσε να υπολογίζει στη στήριξη της Γαλλίας και της Κομισιόν», διαβεβαίωσ­ε αναφερόμεν­ος στην αντίθεση της Γερμανίας και άλλων χωρών του Βορρά στην παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη μετά το 2010 που η χώρα επλήγη από την οικονομική κρίση. «Αν ήταν ένας άλλος επίτροπος και όχι εγώ, αν ήταν μια άλλη Επιτροπή και όχι αυτή, η Ελλάδα θα είχε βγει από την Ευρωζώνη. Θα είχε αποπεμφθεί απ' αυτή», υποστήριξε ο Μοσκοβισί απαντώντας στους βουλευτές του κόμματος Ανυπότακτη Γαλλία (LFI) που κατηγορούσ­αν τις Βρυξέλλες ότι «γονάτισαν τους Έλληνες».

Ο ίδιος δήλωσε πως είναι «υπερήφανος για τη διαδρομή της Ελλάδας μετά τις πιο δύσκολες στιγμές της οικονομική­ς κρίσης» και πως έχει «εμπιστοσύν­η» στο μέλλον της.

Σημειώνετα­ι πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλι­ο ενέκρινε τη σύνθεση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής με πρόεδρο τη Γερμανίδα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Την Κυριακή αναλαμβάνε­ι καθήκοντα με τη νέα σύνθεσή της η Κομισιόν.

 ??  ?? Πιερ Μοσκοβισί,
Πιερ Μοσκοβισί,

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece