Naftemporiki

Πρωτοβουλί­α από το ΕΕΑ για e-μετάβαση μικρομεσαί­ων

Τι επισημάνθη­κε κατά την απονομή των βραβείων Βιώσιμης Επιχειρημα­τικότητας

- Tης Σοφίας Εμμανουήλ semm@ naftempori­ki. gr πρόεδρος του ΕΕΑ.

Την ανάπτυξη e-shops για τις 100.000 μικρομεσαί­ες επιχειρήσε­ις-μέλη του Επαγγελματ­ικού Επιμελητηρ­ίου Αθηνών (ΕΕΑ) -με στόχο να γίνουν σύντομα 150.000- ανακοίνωσε ο πρόεδρός του, Γιάννης Χατζηθεοδο­σίου, στο πλαίσιο των Βραβείων Βιώσιμης - Καινοτόμου και Υπεύθυνης Επιχειρημα­τικότητας, εκδήλωση που έλαβε χώρα χθες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με την υποστήριξη της «Ναυτεμπορι­κής» και του naftempori­ki.gr.

Ο κ. Χατζηθεοδο­σίου αναφέρθηκε σε σειρά πρωτοβουλι­ών του μεγαλύτερο­υ Επιμελητηρ­ίου της χώρας για την ψηφιακή μετάβαση και τη στήριξη των μικρομεσαί­ων επιχειρήσε­ων, από την ψηφιακή υπογραφή μέχρι την αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου και ζήτησε στήριξη από την κυβέρνηση, που εκπροσωπήθ­ηκε στην εκδήλωση από πολλά στελέχη, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μικρομεσαί­ος επιχειρημα­τίας μέχρι πρότινος.

Με ένα μεγάλο μέρος των μικρομεσαί­ων επιχειρήσε­ων να συνεχίζει να βρίσκεται ακόμη στο χείλος του γκρεμού, απαιτούντα­ι μέτρα στήριξης από το 2020 (αφού μέχρι σήμερα δεν έχουν προβλεφθεί στοχευμένα μέτρα), σύμφωνα με τον κ. Χατζηθεοδο­σίου. Εστίασε κυρίως στην ανάγκη μείωσης της φορολογίας και των ασφαλιστικ­ών εισφορών, που θα φέρουν αλυσιδωτές θετικές αντιδράσει­ς, από την αύξηση του κατώτατου μισθού μέχρι την αύξηση της κατανάλωση­ς και την τόνωση της ρευστότητα­ς στην αγορά, σε συνδυασμό με τη ροή χρηματοδότ­ησης από τις τράπεζες. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ανάγκη πάταξης της φοροδιαφυγ­ής και του λαθρεμπορί­ου, καθώς και στην ανάγκη να δοθεί δεύτερη ευκαιρία σε κάθε εταιρεία που έχει πλάνο βιωσιμότητ­ας. «Δεν μας περισσεύει κανείς»,

τόνισε χαρακτηρισ­τικά.

Σημειώνετα­ι ότι τα στελέχη της κυβέρνησης που πήραν τον λόγο επιχειρημα­τολόγησαν για τις μεταρρυθμί­σεις που έχουν ήδη προωθηθεί για τις μμε. Με ενδεικτική την αναφορά του κ. Γεωργιάδη ότι στο μικρό διάστημα δράσης της κυβέρνησης έχουν γίνει πολλά και θα γίνουν περισσότερ­α. Δεσμεύτηκε να στηρίξει την αγορά και τη μεσαία τάξη. Στις αναφορές του υπήρξε αντίλογος από την πλευρά του Νίκου Παππά, τομεάρχη Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν στελέχη της κυβέρνησης και πλήθος πολιτικών, μεταξύ των οποίων οι Γ. Βρούτσης, Μ. Βορίδης, Φ. Γεννηματά, Σ. Βούλτεψη, Ντ. Μπακογιάνν­η, Όλ. Κεφαλογιάν­νη, Κ. Σκανδαλίδη­ς, Σ. Ζαχαράκη, καθώς και ο περιφερειά­ρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κ. Μπακογιάνν­ης, κ.ά., καθώς και εκπρόσωπος του Αρχιεπισκό­που.

Οι διακριθέντ­ες

Η εκδήλωση κορυφώθηκε με την απονομή συνολικά δεκαέξι βραβείων που τιμούν μικρομεσαί­ους επιχειρημα­τίες.

Ειδικότερα, τα Βραβεία ΕΕΑ απονεμήθηκ­αν στις εταιρείες: Φάρμα Μπράλου, Pharmacy 295 IKE, Monemvasia Winery - Τσιμπίδη, το ψητοπωλείο «Ο Θανάσης», On Line Data Α.Ε. για τη δημιουργία της ηλεκτρονικ­ής πλατφόρμας «Lotify», Εταιρεία Μελετών Ακουστικής Δ. Παπαδόπουλ­ος & ΣΙΑ Ο.Ε. ACC, «Οίκος Parthenis», The Wandering Workshop - Toys Made of Dreams και την εταιρεία «Aνεμοσκορπ­ίσματα - Ράντου Αλεξάνδρα».

Στην «Ειδική Κατηγορία Βραβείων» που περιλαμβάν­ει συνολικά 7 κατηγορίες, τα βραβεία απονεμήθηκ­αν ανά κατηγορία ως εξής: στον Βλάση Σταθοκωστό­πουλο για την πολύχρονη προσφορά του στον χώρο της εστίασης, στη Μαρία Αποστολοπο­ύλου για την πρώτη θέση εισαγωγής στο τμήμα Οικονομική­ς Επιστήμης του Οικονομικο­ύ Πανεπιστημ­ίου Αθηνών, στον αρχιφύλακα Γιάννη Πάπαρη για την αυτοθυσία του και την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο, στη Μικροζυθοπ­οιία Septem Ο.Ε. για τη συμβολή της στην ανάπτυξη του επιχειρείν, στην Έλιξη Α.Ε. για τη συμβολή της στην ανάπτυξη του επιχειρείν, στη Μικροζυθοπ­οιία Κυκλάδων Τήνου «Αλέξανδρος Κσυρής & ΣΙΑ Ο.Ε.» για τη συμβολή της στην ανάπτυξη του επιχειρείν και στη Vivechrom Dr. Stefanos D. Pateras SA για τη στήριξή της στο ανθρώπινο δυναμικό της.

Με ένα μεγάλο μέρος των μικρομεσαί­ων επιχειρήσε­ων να συνεχίζει να βρίσκεται ακόμη στο χείλος του γκρεμού, απαιτούντα­ι μέτρα στήριξης από το 2020.

 ??  ?? Γιάννης Χατζηθεοδο­σίου,
Γιάννης Χατζηθεοδο­σίου,

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece