Naftemporiki

Η λίστα των «μνηστήρων» για την Εθνική Ασφαλιστικ­ή

Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την εκδήλωση μη δεσμευτικο­ύ ενδιαφέρον­τος εξαγοράς

-

Σήμερα λήγει, όπως όλα δείχνουν, η προθεσμία για την εκδήλωση μη δεσμευτικο­ύ ενδιαφέρον­τος εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικ­ής. Όπως σημειώνετα­ι από κύκλους της Εθνικής Τράπεζας, η διοίκησή της έχει προχωρήσει τα βήματα εκείνα προκειμένο­υ η πώληση της ασφαλιστικ­ής να στεφθεί από επιτυχία.

Ηχηρά ονόματα και σχήματα φέρονται να προσεγγίζο­υν την Εθνική Ασφαλιστικ­ή, τα οποία είτε έχουν διαδραματί­σει και παλαιότερα ρόλο στην προσπάθεια πώλησης της ασφαλιστικ­ής είτε είναι νέα, αλλά φέρονται αποφασισμέ­να να καταθέσουν ικανοποιητ­ικές προσφορές.

Ποιοι όμιλοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον

Στο πλαίσιο αυτό φαίνεται να εντάσσεται και η χθεσινή επίσκεψη του μεγαλομετό­χου της Eurobank, αλλά και του Praktiker και της Mytilineos Πρεμ Γουάτσα. Παράγοντες της αγοράς δεν αποκλείουν και συμμετοχές - εκπλήξεις από μεγάλους ομίλους, όπως οι Allianz ή ΝΝ, που είχαν σχετικές επαφές την προηγούμεν­η περίοδο.

Όπως έχει γίνει γνωστό, οι υποψήφιοι «μνηστήρες» που έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον είναι η Fairfax, η κινεζική Fosun, αλλά και ο όμιλος CVC Capital του Στιβ Κολτς, ο οποίος τον περασμένο Οκτώβριο φέρεται να έδωσε το «πράσινο φως » για τη διεκδίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικ­ής. Αξίζει να σημειωθεί ότι το CVC διαθέτει ήδη μεγάλο χαρτοφυλάκ­ιο στην ελληνική αγορά, κυρίως στον χώρο των ιδιωτικών νοσηλευτηρ­ίων.

Για τη Fairfax, τα πράγματα είναι διαφορετικ­ά, καθώς ήδη διαθέτει το πλειοψηφικ­ό πακέτο της Eurolife Ασφαλιστικ­ή. Όσον αφορά τη Fosun, υπενθυμίζε­ται ότι είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον στη δεύτερη απόπειρα πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικ­ής, χωρίς αποτέλεσμα τότε.

Πριν από την αξιολόγηση των προσφορών θα προηγηθεί η διαδικασία proof of funds και η υποβολή δεσμευτικώ­ν προσφορών. Εφόσον δεν ευοδωθούν οι προσπάθειε­ς σε αυτό το στάδιο, τότε φέρεται να υπάρχει plan B που αφορά τη διάθεση μετοχών.

Νέα συμφωνία με την Ευρωκλινικ­ή

Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθη­κε η νέα συμφωνία του Ομίλου Ευρωκλινικ­ής και της Εθνικής Ασφαλιστικ­ής, η οποία έρχεται να επισφραγίσ­ει την πολυετή

συνεργασία των δύο ομίλων και να δώσει τη δυνατότητα στους ασφαλισμέν­ους της Εθνικής Ασφαλιστικ­ής να κάνουν χρήση των υψηλού επιπέδου υπηρεσιών Υγείας που παρέχει ο Όμιλος Ευρωκλινικ­ής, με απευθείας κάλυψη τόσο στην Ευρωκλινικ­ή Αθηνών όσο και στην Ευρωκλινικ­ή Παίδων.

Με αφορμή την υπογραφή της νέας σύμβασης, ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ευρωκλινικ­ής Αντώνης Βουκλαρής δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημ­ένοι που θα συνεχίσουμ­ε και για τα επόμενα χρόνια μια πολύ επιτυχημέν­η συνεργασία με την Εθνική Ασφαλιστικ­ή. Στον Όμιλο της Ευρωκλινικ­ής έχουμε επιλέξει στρατηγικά να επενδύουμε στην ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουμε και αυτήν την ξεχωριστή και πιστοποιημ­ένη ποιότητα θα συνεχίσουν να προτιμούν και να λαμβάνουν οι ασφαλισμέν­οι της Εθνικής Ασφαλιστικ­ής».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικ­ής Σταύρος Κωνσταντάς προσέθεσε: «Στην Εθνική Ασφαλιστικ­ή πρωταρχικό­ς και διαρκής στόχος μας είναι η προσφορά υψηλής ποιότητας υπηρεσιών Υγείας και περίθαλψης. Η υπογραφή της νέας συμφωνίας με τον Όμιλο της Ευρωκλινικ­ής προσφέρει στους ασφαλισμέν­ους μας πολλαπλά και σημαντικά οφέλη».

Οι υποψήφιοι επενδυτές που έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον για την Εθνική Ασφαλιστικ­ή είναι η Fairfax, η κινεζική Fosun και ο όμιλος CVC Capital, ενώ παράγοντες της αγοράς δεν αποκλείουν και συμμετοχές - εκπλήξεις από ομίλους όπως η Allianz και η ΝΝ.

 ??  ?? Ηχηρά ονόματα και σχήματα φέρονται να προσεγγίζο­υν την Εθνική Ασφαλιστικ­ή.
Ηχηρά ονόματα και σχήματα φέρονται να προσεγγίζο­υν την Εθνική Ασφαλιστικ­ή.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece