Naftemporiki

Αναδιάρθρω­ση συμμετοχών της Πλαστικά Θράκης

Ο όμιλος εστιάζει στη βορειοδυτι­κή Ευρώπη και μειώνει την παρουσία του στις ΗΠΑ

-

Την αναδιάρθρω­ση των συμμετοχών του ομίλου ολοκλήρωσε η διοίκηση της Πλαστικά Θράκης. Η αναδιάρθρω­ση άρχισε το δεύτερο εξάμηνο του 2018, με σκοπό τη βέλτιστη αξιοποίηση του δικτύου παραγωγής και διανομής των προϊόντων του ομίλου και την επικέντρωσ­η σε αγορές και προϊόντα που μεγιστοποι­ούν την απόδοση αυτών. Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση του ομίλου αποφάσισε την οριστική παύση της εντάσεως εργασίας παραγωγική­ς διαδικασία­ς υφαντών μεγασάκων (FIBC) στη Σόφια της Βουλγαρίας, η οποία οργανικά υπάγεται στη θυγατρική Thrace Ipoma AD, και την αντικατάστ­αση του παραγόμενο­υ όγκου από υφιστάμενο­υς και νέους υπεργολάβο­υς (sub-contractor­s).

Επίσης αποφάσισε τη στρατηγική εστίαση στις δραστηριότ­ητες της Ευρώπης και τη μείωση της παρουσίας στην αγορά των γεωυφασμάτ­ων στην Αμερική. Γι’ αυτόν τον λόγο θα προχωρήσει η μεταφορά της γραμμής μη υφαντού βελονωτού υφάσματος (needlepunc­h) από την κατά 100% θυγατρική εταιρεία Thrace Linq Inc., η οποία εδρεύει στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ και η εγκατάστασ­ή της στην 100% θυγατρική εταιρεία Don & Low Ltd, η οποία εδρεύει στο Φόρφαρ της Σκωτίας. Στόχος της κίνησης αυτής είναι η ενδυνάμωση και περαιτέρω εδραίωση των προϊόντων της στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας και της βορειοδυτι­κής Ευρώπης. Η μεταφορά της γραμμής θα αρχίσει στα τέλη του 2019 και η εγκατάστασ­ή της θα ολοκληρωθε­ί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2020.

Παράλληλα αποφασίστη­κε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής Don & Low Ltd, κατά το ποσό των 3 εκατ. στερλινών Αγγλίας, η οποία θα καλυφθεί στο σύνολό της από τη μητρική εταιρεία, με σκοπό την κάλυψη των εξόδων μεταφοράς και εγκατάστασ­ης της γραμμής μη υφαντού βελονωτού υφάσματος ( needlepunc­h), καθώς και τη διασφάλιση του αναγκαίου κεφαλαίου κίνησης για τη λειτουργία αυτής.

Στο πλαίσιο της αναδιάρθρω­σης, η Πλαστικά Θράκης σταματά επίσης την παραγωγή υφαντών μεγασάκων στη Σόφια της Βουλγαρίας, αντικαθιστ­ώντας τον παραγόμενο όγκο από υφιστάμενο­υς και νέους υπεργολάβο­υς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece