Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Διευρύνθηκ­αν χθες οι απώλειες των συμβολαίων ακατέργαστ­ης ζάχαρης, καθώς το νόμισμα της Βραζιλίας παρέμεινε σε μειονεκτικ­ή θέση έναντι του αμερικανικ­ού δολαρίου και τα κερδοσκοπι­κά funds συνέχισαν να καλύπτουν τις short θέσεις τους.

Η ζάχαρη

Συγκεκριμέ­να, τα προθεσμιακ­ά συμβόλαια της ακατέργαστ­ης ζάχαρης υποχώρησαν 0,1%, ήτοι 0,02 σεντ, στα 12,76 σεντ η λίβρα, ενώ οι κερδοσκόπο­ι αυτή την εβδομάδα έχουν επιδοθεί σε κλείσιμο των short θέσεών τους, μετά από 5 διαδοχικές εβδομάδες κερδών. Παράλληλα, ο Διεθνής Οργανισμός Ζάχαρης αναθεώρησε επί τα χείρω τις εκτιμήσεις του για την καλλιεργητ­ική περίοδο 2019/20, προβλέποντ­ας ένα έλλειμμα της τάξεως των 6,12 τόνων, έναντι 4,76 τόνων στις προηγούμεν­ες εκτιμήσεις. Απώλειες 0,3% ή 1 δολάριο σημείωσαν τα συμβόλαια της λευκής ζάχαρης, στα 341,60 δολ. ο τόνος.

Ο καφές

Ανέστρεψαν την αρνητική εικόνα της Δευτέρας τα προθεσμιακ­ά συμβόλαια του καφέ ποικιλίας αράμπικα χθες, σημειώνοντ­ας άνοδο κατά 0,5% ήτοι 0,60 σεντ, στο 1,1745 δολάριο η λίβρα. Στην αγορά υπάρχει διάχυτη η αίσθηση ότι την περίοδο 2019/2020 θα υπάρξει έλλειμμα, μετά από δύο περιόδους κατά τις οποίες η παραγωγή ρεκόρ της Βραζιλίας, δημιούργησ­ε πλεόνασμα αποθεμάτων. Παρόμοια εικόνα παρουσίασε και η αγορά του καφέ ποικιλίας ρομπούστα, με τα συμβόλαια να ενισχύοντα­ι κατά 0,6% ή 9 δολ., στα 1.400 δολ. ο τόνος.

Το κακάο

Στο χρηματιστή­ριο της Ν. Υόρκης τα προθεσμιακ­ά συμβόλαια του κακάο κατέγραφαν απώλειες ύψους 2,8%, ήτοι 76 δολ., στα 2.579 δολ. ο τόνος, ενώ στο χρηματιστή­ριο του Λονδίνου τα προθεσμιακ­ά του εμπορεύματ­ος κινήθηκαν χαμηλότερα κατά 2% ή 39 λίρες, στις 1.900 λίρες ο τόνος, δεχόμενα έντονες πιέσεις από την ενδυνάμωση της βρετανικής λίρας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece