Naftemporiki

Από τον Καναδά περνά ο δρόμος για το Τόκιο

Στο προολυμπια­κό της Βικτόρια κληρώθηκε η Εθνική μπάσκετ

-

Στον Καναδά και πιο συγκεκριμέ­να στην πόλη Βικτόρια θα μεταβεί σε μερικούς μήνες (23-28 Ιουνίου) η εθνική ομάδα μπάσκετ, προκειμένο­υ να διεκδικήσε­ι το ένα από τα τέσσερα «χρυσά» εισιτήρια για τους Ολυμπιακού­ς Αγώνες του Τόκιο, όπως προέκυψε από τη χθεσινή κλήρωση των προολυμπια­κών τουρνουά (σε Βελιγράδι, Κάουνας και Σπλιτ τα υπόλοιπα τρία). Με τον Ρικ Πιτίνο στην τεχνική ηγεσία της, η «γαλανόλευκ­η» θα αντιμετωπί­σει στον πρώτο όμιλο τη διοργανώτρ­ια ομάδα και την Κίνα, ενώ στον δεύτερο όμιλο συμμετέχου­ν η Τσεχία, η Τουρκία και η Ουρουγουάη.

Εκτός της μεγάλης απόστασης, το αντιπροσωπ­ευτικό συγκρότημα θα κληθεί να αντιμετωπί­σει και μία τρομερά ποιοτική ομάδα, τον Καναδά. Στο ρόστερ του έχει παίκτες που πρωταγωνισ­τούν στο ΝΒΑ και ήδη αρκετοί εξ αυτών, όπως ο Τζαμάλ Μάρεϊ των Νάγκετς και ο Σάι Γκίλτζεους - Αλεξάντερ των Θάντερ έχουν δηλώσει πως θα αγωνιστούν στο προολυμπια­κό. Το ίδιο αναμένεται να πράξουν κι άλλα μεγάλα ονόματα των Καναδών, όπως ο Άντριου Ουίγκινς, ο Τρίσταν Τόμπσον, ο Κέλι Ολίνικ, ο Κόρι Τζόσεφ, ο Τρέι Λάιλς, ο Κεμ Μπιρτς και ο Ντουάιτ Πάουελ, όλοι τους παίκτες με πρωταγωνισ­τικό ή και λίγο πιο μικρό ρόλο

2ος όμιλος: Ιταλία, Πουέρτο Ρίκο, Σενεγάλη 2ος όμιλος: Κροατία, Βραζιλία, Τυνησία

στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.

Οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου προκρίνοντ­αι στα ημιτελικά, όπου θα γίνουν αγώνες χιαστί και εν συνεχεία ακολουθεί ο τελικός που δίνει το «εισιτήριο» για το Τόκιο.

Σημειώνετα­ι ότι στους Ολυμπιακού­ς Αγώνες έχουν ήδη προκριθεί η οικοδέσποι­να Ιαπωνία και οι Ισπανία, Αργεντινή, Γαλλία, Αυστραλία, ΗΠΑ, Νιγηρία και Ιράν από το πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη στην Κίνα.

 ??  ?? Επί καναδικού εδάφους θα διεκδικήσο­υν ο Νικ Καλάθης (στο μέσον) και οι υπόλοιποι διεθνείς το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακού­ς Αγώνες του 2020.
Επί καναδικού εδάφους θα διεκδικήσο­υν ο Νικ Καλάθης (στο μέσον) και οι υπόλοιποι διεθνείς το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακού­ς Αγώνες του 2020.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece