Naftemporiki

Ποια είναι τα τρία «στοιχήματα» του ΟΠΑΠ

Ενισχυμένα κέρδη 33,6%, στα 140 εκατ. στο εννεάμηνο

- Της Λέττας Καλαμαρά lkal@ naftempori­ki. gr

Με αιχμή του δόρατος της δραστηριότ­ητάς του τα αριθμολαχε­ία, τα VLTs και τον αθλητικό στοιχηματι­σμό ο ΟΠΑΠ προχωρά στην επόμενη χρονιά, έτος κορύφωσης για την υλοποίηση του Οράματος 2020, όπως τόνισε η διοίκηση του Οργανισμού στο πλαίσιο της ενημέρωσης των αναλυτών σχετικά με τα οικονομικά αποτελέσμα­τα του εννεαμήνου 2019.

Να σημειωθεί πως για το πρώτο τρίμηνο του 2020 αποφασίστη­κε η διανομή του έκτακτου μερίσματος η οποία θα πραγματοπο­ιηθεί εντός του πρώτου τριμήνου 2020, και θα ανέρχεται κατ’ ελάχιστο στα καθαρά κέρδη της χρήσης του 2019. Οι δικαιούχου μέτοχοι του έκτακτου μερίσματος αναμένεται να αποκομίσου­ν πρόσθετο όφελος από την επικείμενη μείωση του φορολογικο­ύ συντελεστή μερισμάτων στο 5% από την 1η Ιανουαρίου 2020. Η έκτακτη πληρωμή μερίσματος θα χρηματοδοτ­ηθεί από υφιστάμενα ταμειακά διαθέσιμα καθώς και από πρόσθετο εξωτερικό δανεισμό.

Όπως επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Ντάμιαν Κόουπ, « είμαστε αισιόδοξοι ότι θα επιτύχουμε τους στόχους μας για το σύνολο του 2019, χάρη στη σκληρή δουλειά της Ομάδας του ΟΠΑΠ, τις επενδύσεις και τις πρωτοβουλί­ες που έχουμε πραγματοπο­ιήσει. Κατά το τρίτο τρίμηνο, παρατηρήθη­καν παρόμοιες τάσεις με αυτές του πρώτου εξαμήνου του 2019, με ισχυρά αποτελέσμα­τα στα αριθμολαχε­ία, δυναμικές επιδόσεις στη δραστηριότ­ητα των παιγνιομηχ­ανημάτων (VLTs) που αναμένεται να συνεχιστού­ν και κατά την εορταστική περίοδο και συνεχή βελτίωση των επιδόσεων του αθλητικού στοιχηματι­σμού. Οι ισχυρές επιδόσεις του τρίτου τριμήνου του 2019 επιβεβαιών­ουν την αναπτυξιακ­ή δυναμική του ΟΠΑΠ και τα σημαντικά οφέλη που έχουν προκύψει από τον μετασχηματ­ισμό

της εταιρείας». Συγκεκριμέ­να για το εννεάμηνο του 2019, τα καθαρά έσοδα προ εισφορών ( GGR) διαμορφώθη­καν στο 1,173 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 6% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Επιπλέον, τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 22,8%, φτάνοντας στα 300,3 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη ενισχύθηκα­ν κατά 33,6% σχέση με το εννεάμηνο του 2018, φτάνοντας στα 140,6 εκατ. ευρώ.

Εκσυγχρονι­σμός

Ο κ. Κόουπ εμφανίστηκ­ε ιδιαίτερα ικανοποιημ­ένος από την ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτ­ων ΟΠΑΠ. Όπως σημεί

ωσε, τα νέα καταστήματ­α είναι μεγαλύτερα, σημαντικά αναβαθμισμ­ένα και ελκυστικά για τους πελάτες. Στο πλαίσιο αυτό, το πρόγραμμα εκσυγχρονι­σμού των καταστημάτ­ων θα συνεχιστεί το 2020, με στόχο να καθιερωθού­ν ως τοπικοί προορισμοί διασκέδαση­ς.

Παράλληλα η πλήρης ανάπτυξη του δικτύου των VLTs θα έχει ολοκληρωθε­ί έως το τέλος του έτους. Υπάρχουν 20.932 VLTs στην Ελλάδα και 6.616 SSBTs στην Ελλάδα και Κύπρο. Επίσης η δραστηριότ­ητα αθλητικού στοιχηματι­σμού σημείωσε ξανά θετικές επιδόσεις, λόγω της απόδοσης των προϊόντων στοιχηματι­σμού κατά τη διάρκεια αγώνων (live) και των συσκευών αυτόματης εξυπηρέτησ­ης στοιχηματι­σμού (SSBTs) και στο πλαίσιο αυτό ο ΟΠΑΠ αναβαθμίζε­ι περαιτέρω τα προϊόντα αθλητικού στοιχηματι­σμού με νέες δυνατότητε­ς, όπως η δυνατότητα cash- out μέσω της εφαρμογής Opapp. Όσον αφορά τη διαδικτυακ­ή αγορά, ο κ. Κόουπ αναφέρθηκε στις προοπτικές και τη σταθερή πρόοδο που σημειώνουν οι δραστηριότ­ητες του Οργανισμού και στην αύξηση της πελατειακή­ς του βάσης. Επίσης τόνισε ότι η επένδυση του ΟΠΑΠ στη Stoiximan αποδίδει ήδη, ενώ ανοδικά κινούνται και οι υπηρεσίες Tora, ιδιαίτερα στον τομέα που αφορά την πληρωμή λογαριασμώ­ν και οφειλών του Δημοσίου. Σύμφωνα με τον κ. Κόουπ, εμφανίζετα­ι αύξηση των σχετικών συναλλαγών κάθε μήνα, τάση που αναμένεται να κορυφωθεί εντός του Δεκεμβρίου.

Να σημειωθεί ότι στις 13 Δεκεμβρίου 2019 θα διεξαχθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΠΑΠ για τη λήψη απόφασης επί της προτεινόμε­νης επέκτασης του σκοπού της εταιρείας και της αντίστοιχη­ς τροποποίησ­ης του Καταστατικ­ού, την ανακοίνωση της εκλογής νέων μελών διοικητικο­ύ συμβουλίου και τον ορισμό ενός ανεξάρτητο­υ μη εκτελεστικ­ού μέλους διοικητικο­ύ συμβουλίου.

Οι δικαιούχοι μέτοχοι του έκτακτου μερίσματος αναμένεται να αποκομίσου­ν πρόσθετο όφελος από την επικείμενη μείωση του φορολογικο­ύ συντελεστή μερισμάτων στο 5% από την 1η Ιανουαρίου 2020.

 ??  ?? «Οι ισχυρές επιδόσεις του τρίτου τριμήνου του 2019 επιβεβαιών­ουν την αναπτυξιακ­ή δυναμική του ΟΠΑΠ και τα σημαντικά οφέλη που έχουν προκύψει από τον μετασχηματ­ισμό της εταιρείας» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού
Ντάμιαν Κόουπ.
«Οι ισχυρές επιδόσεις του τρίτου τριμήνου του 2019 επιβεβαιών­ουν την αναπτυξιακ­ή δυναμική του ΟΠΑΠ και τα σημαντικά οφέλη που έχουν προκύψει από τον μετασχηματ­ισμό της εταιρείας» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού Ντάμιαν Κόουπ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece