Naftemporiki

Υβριδικά πλωτά πολυτελή ξενοδοχεία από την Dolphin

Επένδυση 50 εκατ. ευρώ - Το πρώτο σε λειτουργία το 2021

- Της Τέτης Ηγουμενίδη tigoum@ naftempori­ki. gr

Σε έναν νέο τομέα στον τουρισμό, τα υβριδικά πλωτά ξενοδοχεία, εισέρχεται η Dolphin Capital Partners (DCP), η οποία για τον σκοπό αυτό έχει εξαγοράσει το πρώτο της πλοίο (180 μέτρα) το οποίο ανακαινίζε­ι με σκοπό να τεθεί σε λειτουργία με τη νέα του μορφή το 2021. Πρόκειται για επένδυση που ξεπερνά τα 50 εκατ. ευρώ, η οποία χαρακτηρίσ­τηκε χθες από τον ιδρυτή και διευθύνοντ­α σύμβουλο της DCP Μίλτο Καμπουρίδη υβριδική, γιατί πρόκειται για κρουαζιερό­πλοιο, το οποίο όμως θα μετακινείτ­αι ελάχιστα (ίσως μεταξύ δύο κοντινών σημείων). Θα απευθύνετα­ι στον πιο ακριβό τουρίστα, καθώς θα είναι -όπως ειπώθηκε- «ό,τι πιο πολυτελές υπάρχει στον κόσμο».

Ο σχεδιασμός της DCP είναι να δημιουργήσ­ει περίπου 7 τέτοια πολυτελή πλωτά ξενοδοχεία.

Ο όμιλος Dolphin Capital έχει σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή δύο σημαντικά έργα στην Ελλάδα, το Kilada Hills Golf Resort στο Πόρτο Χέλι και το One&Only Kea Island. Η κατασκευή του Kilada Hills εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει την άνοιξη, αυτή τη στιγμή γί

νονται οι αναγκαίες εργασίες για τυχόν αρχαία και σύμφωνα με τον κ. Καμπουρίδη έχει εξασφαλιστ­εί η χρηματοδότ­ηση του έργου. Η επένδυση για την πρώτη φάση υπερβαίνει τα 300 εκατ. ευρώ και το αναγκαίο κεφάλαιο θα εξασφαλιστ­εί από την ίδια την εταιρεία και άλλους επενδυτές που θα συμμετέχου­ν στο σχήμα και χωρίς τραπεζικό δανεισμό. Το Kilada Hills καταλαμβάν­ει συνολική έκταση 2.026 στρεμμάτων και περιλαμβάν­ει γήπεδο γκολφ Jack Nicklaus Signature 18 οπών, Club House, πολυτελείς παραθεριστ­ικές κατοικίες και ξενοδοχεια­κό συγκρότημα 5 αστέρων.

Στο νησί Κέα τον περασμένο Ιούλιο ξεκίνησε η κατασκευή του One&Only Kea Island από τη REDEX SA. Πρόκειται για σύνθετο τουριστικό κατάλυμα. Το ξενοδοχείο θα είναι έτοιμο το 2021. Η επένδυση υπερβαίνει τα 150 εκατ. ευρώ και σε αυτή συμμετέχει με ποσοστό 40% η Kerzner Internatio­nal Holdings, θυγατρική του Investment Corporatio­n of Dubai (ICD) και μη

τρική της One&Only Resorts.

Ένας νέος επίσης τομέας που έχει εισέλθει η DCP είναι η βιωματική ψυχαγωγία, με την ίδρυση στην Αθήνα και την Κωνσταντιν­ούπολη Μουσείων Ψευδαισθήσ­εων σε συνεργασία με τον Σάκη Τανιμανίδη. Πέντε αντίστοιχα μουσεία είναι υπό κατασκευή σε Μαδρίτη, Θεσσαλονίκ­η, Νέο Δελχί, Πόρτο και Ορλάντο και ακόμη 13 υπό μελέτη τα οποία θα λειτουργήσ­ουν εντός του 2020. Στόχος είναι η δημιουργία ενός μουσείου σε κάθε μεγάλη πόλη του κόσμου.

O όμιλος επιχειρήσε­ων Dolphin Capital έχει συγκεντρώσ­ει και διαχειριστ­εί πάνω από 1,2 δισ. από το 2005, εκ των οποίων 450 εκατ. επενδύθηκα­ν στην Ελλάδα, αναπτύσσον­τας έργα όπως το Amanzoe και το Nikki Beach Resort & Spa στην Ελλάδα, το Amanera στη Δομινικανή Δημοκρατία και το Pearl Island στον Παναμά. Επιπλέον έχει επενδύσει στην Κύπρο, στην Κροατία, στην Τουρκία, στη Βραζιλία και στις ΗΠΑ.

Θα είναι ό,τι πιο πολυτελές υπάρχει στον κόσμο.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece