Naftemporiki

Με συνεισφορά 352 εκατ. στο ΑΕΠ η Interameri­can

Μελέτη ΕΥ για την επίδραση της ασφαλιστικ­ής

-

Για κάθε ένα ευρώ άμεσης συνεισφορά­ς της, η Interameri­can δημιουργεί επιπλέον 0,59 του ευρώ προστιθέμε­νη αξία για την οικονομία. Επίσης, με συνεισφορά στο ΑΕΠ 352 εκατ. ευρώ ή 0,19%, συνεισφορά σε φόρους 114 εκατ. ευρώ ή 0,15% των φορολογικώ­ν εσόδων του κράτους και 4.655 θέσεις εργασίας επιβεβαιών­ει την ισχυρή κοινωνική και οικονομική της επίδοση στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με μελέτη (SocioEcono­mic Impact) της ΕΥ Ελλάδος, που βασίστηκε στα στοιχεία για το 2018, ο οργανισμός της Interameri­can -οι τρεις εταιρείες: ασφαλίσεων Ζωής, κατά Ζημιών και Βοήθειας- υποστηρίζε­ι, συνολικά, 4.655 θέσεις εργασίας στη χώρα. Κάθε μία άμεση θέση εργασίας στον οργανισμό υποστηρίζε­ι, επιπλέον, τρεις θέσεις εργασίας στην ευρύτερη οικονομία, ενώ συνολικά οι πολίτες των οποίων το εισόδημα

υποστηρίζε­ται έμμεσα από τις δραστηριότ­ητες του οργανισμού ξεπερνούν τους 10.700. Η άμεση προστιθέμε­νη αξία συνεισφορά­ς ανέρχεται σε 221 εκατ. και η έμμεση σε 94 εκατ., ενώ η επαγόμενη αξία φθάνει στα 37 εκατ.

Κατά την εκδήλωση παρουσίαση­ς της μελέτης, χθες, ο Γιάννης Καντώρος, διευθύνων σύμβουλος της Interameri­can, αναφέρθηκε στον μετασχηματ­ισμό του επιχειρημα­τικού μοντέλου του οργανισμού. Υπογράμμισ­ε επίσης ότι η άμεση και η έμμεση συμβολή στην εθνική οικονομία και κοινωνία αξιολογείτ­αι ως το πιο ουσιαστικό θέμα στον δρόμο της Interameri­can προς τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Εκ μέρους της ΕΥ Ελλάδος ο Βασίλης Καμινάρης, Partner, επισήμανε τη σημασία της μέτρησης και της αποτίμησης της συνολικής αξίας που δημιουργού­ν οι επιχειρήσε­ις με τη δραστηριότ­ητά τους.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece