Naftemporiki

Τη Γερμανία «πολιορκεί» η Huawei

Σύμβαση με την Telefonica για 5G με τη Nokia - Αναμένεται η έγκριση των αρχών

-

Στην αγορά της Γερμανίας έχει τη δυνατότητα να διεισδύσει η Huawei, μετά την ανάθεση από την Telefonica Deutschlan­d να αναπτύξει τα δίκτυά της 5G μαζί με τη φινλανδική Nokia, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της η γερμανική εταιρεία, παρά τις συνεχιζόμε­νες εκκλήσεις των ΗΠΑ προς τους συμμάχους τους να μην εμπιστεύον­ται την κινεζική εταιρεία.

Η επικύρωση της συμφωνίας της Huawei με τον 2ο μεγαλύτερο πάροχο κινητής τηλεφωνίας στη Γερμανία θα πρέπει να πάρει την έγκριση των γερμανικών ρυθμιστικώ­ν αρχών και έρχεται μόλις μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της Deutsche Telecom ότι αναστέλλει τη συ

νεργασία της με τους προμηθευτέ­ς κινεζικής προέλευσης, εξαιτίας αμφιβολιών πολικής υφής. Η απόφαση του γερμανικού παραρτήματ­ος της ισπανικής Telefonica έρχεται εν μέσω έντονων διαβουλεύσ­εων στη Γερ

μανία σχετικά με το αν ο εξοπλισμός για τα δίκτυα 5G των κινεζικών εταιρειών, και ειδικότερα της Huawei, αποτελεί κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζε­ι σθεναρά η Ουάσιγκτον.

Μόλις την προηγούμεν­η εβδομάδα στην ιστοσελίδα της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit αναρτήθηκε συνέντευξη του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μάας, στην οποία δήλωνε ότι η κυβέρνησή του δεν πρέπει να είναι αφελής σε θέματα που αφορούν την εθνική ασφάλεια όπως τα δίκτυα 5G.

Στην ανακοίνωσή της η Telefonica Deutschlan­d φρόντισε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, αναφέροντα­ς ότι «η εταιρεία λαμβάνει υπόψη της τη διαδικασία που εξελίσσετα­ι αναφορικά με την εγκαθίδρυσ­η των κανόνων ασφαλείας, χωρίς όμως αυτό να αποβαίνει εις βάρος της ανάπτυξης των 5G δικτύων».

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece