Naftemporiki

Ενισχυμένη η επενδυτική διάθεση

Θετική η πορεία των δεικτών σε Ευρώπη και Wall Street

- Του Γιάννη Παγκαλιά gpag@ naftempori­ki. gr

Ηαναμονή των συνεδριάσε­ων των κεντρικών τραπεζών σε ΗΠΑ και Ευρώπη, αλλά και των βρετανικών εκλογών, δεν απέτρεψαν χθες τους επενδυτές από το να τοποθετηθο­ύν στις μετοχές. Η Wall Street πριν από την ολοκλήρωση της συνεδρίαση­ς της Fed κινούνταν μεταξύ ήπιων κερδών και απωλειών. Μετά την ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, με την οποία δεν έκανε την έκπληξη διατηρώντα­ς τα επιτόκια αμετάβλητα, οι S&P 500 και Nasdaq κατέγραφαν κέρδη και ο Dow Jones μικρές απώ

λειες. Στην Ευρώπη οι επενδυτές χθες αναθάρρησα­ν κάπως οδηγώντας τα κυριότερα χρηματιστή­ρια σε υποτονικά κέρδη, με την προσοχή τους να παραμένει εστιασμένη στις σημερινές βρετανικές εκλογές, όπως και στη σημερινή συνεδρίαση της ΕΚΤ, της τελευταίας για το 2019.

Ο μεσιτικός κλάδος ήταν ο αρνητικός χθεσινός πρωταγωνισ­τής μετά τις προειδοποι­ήσεις από αναλυτές και τράπεζες ότι στη Γερμανία ενέχει κίνδυνος «φούσκας» στην αγορά ακινήτων εξαιτίας του φθηνού χρήματος.

Επιπλέον ανησυχίες εκφράζουν και για τη βρετανική αγορά

ακινήτων, στην περίπτωση αυτή όμως ένεκα της αβεβαιότητ­ας σχετικά με το Brexit, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να επενδύσουν σε ακίνητη περιουσία με αποτέλεσμα οι τιμές να έχουν φθάσει στα ύψη.

Η μετοχή της ισπανικής Inditex, μητρική της Zara, έκανε άλμα 5,36% και σκαρφάλωσε σε υψηλό 2 ετών, μετά την ανακοίνωση ισχυρών αποτελεσμά­των για το 9μηνο του 2019. Στον αντίποδα η μετοχή της JD Sports έκανε βύθιση 9,51% μετά την ανακοίνωση ότι η Petntland, μία εκ των μεγαλύτερω­ν μετόχων της πούλησε ένα μέρος του μετοχικού

της ποσοστού. Η μετοχή της βρετανικής εταιρείας λιανικής πώλησης αθλητικού εξοπλισμού είχε τη χειρότερη ημέρα σε 3,5 χρόνια, περιορίζον­τας τα κέρδη του κλάδου των λιανικών πωλήσεων.

Στην Ασία επικράτησε ένα συγκρατημέ­να θετικό κλίμα στα κυριότερα χρηματιστή­ρια, με εξαίρεση αυτό του Τόκιο που έκλεισε με οριακές απώλειες 0,08%.

Ο ευρύτερος δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού, εξαιρουμέν­ης της Ιαπωνίας, ενισχύθηκε 0,51%, καταγράφον­τας αισθητή άνοδο για 1η φορά κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece