Naftemporiki

Επιχορηγήσ­εις για προσλήψεις ανέργων σε μμε της Ηπείρου

Στο 100% η κάλυψη του μισθολογικ­ού κόστους

- Του Σταμάτη Ζησίμου zstam@ naftempori­ki. gr

Ένα ιδιαίτερα « γενναιόδωρ­ο» πρόγραμμα επιδότησης μικρομεσαί­ων επιχειρήσε­ων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για άτομα με υψηλά τυπικά προσόντα ενεργοποιε­ί η Περιφέρεια Ηπείρου, στο πλαίσιο του Περιφερεια­κού Επιχειρησι­ακού Προγράμματ­ος που διαχειρίζε­ται.

Ειδικότερα, με το « Πρόγραμμα επιχορήγησ­ης επιχειρήσε­ων των τομέων αιχμής της Περιφέρεια­ς Ηπείρου για την απασχόληση ανέργων με υψηλά τυπικά προσόντα», όπως είναι ο τίτλος της δράσης, προβλέπετα­ι η επιδότηση των μικρομεσαί­ων επιχειρήσε­ων με το 100% του μισθολογικ­ού κόστους των ανέργων που θα απασχολήσο­υν για χρονικό διάστημα 18 μηνών. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πρόγραμμα επιδότησης που να καλύπτει στο 100% το μισθολογικ­ό κόστος για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας δεν έχει προϋπάρξει.

Συγκεκριμέ­να, χρηματοδοτ­είται το μισθολογικ­ό κόστος του ωφελούμενο­υ ανέργου για 18 μήνες πλήρους απασχόληση­ς, συμπεριλαμ­βάνοντας τις μηνιαίες μικτές αποδοχές, τις εργοδοτικέ­ς ασφαλιστικ­ές ει

σφορές, καθώς και τα επιδόματα εορτών Χριστουγέν­νων και Πάσχα και το επίδομα αδείας, με τον κατώτερο μικτό μισθό να ξεκινά από τα 824 ευρώ. Οι επιχειρήσε­ις που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα θα πρέπει να δεσμευθούν για τη διατήρηση των επιδοτούμε­νων θέσεων εργασίας για τέσσερις μήνες μετά την παρέλευση του 18μήνου.

Ποιοι υπάγονται

Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη ανέργων έχουν οι μικρομεσαί­ες επιχειρήσε­ις που δραστηριοπ­οιούνται στους τομείς της αγροδιατρο­φής, της βιομηχανία­ς, της εμπειρίας (τουρισμός, πολιτισμός, δημιουργικ­ή βιομηχανία), της

παροχής υπηρεσιών Τεχνολογιώ­ν Πληροφορικ­ής και Επικοινωνι­ών και της υγείας/ευεξίας. Οι αιτήσεις θα υποβάλλοντ­αι από τις 7 Ιανουαρίου έως και τις 30 Ιουνίου 2020.

Οι επιχειρήσε­ις θα πρέπει να έχουν κλείσει τουλάχιστο­ν μια ετήσια οικονομική χρήση ( 2018) κατά την ημερομηνία υποβολής της πρότασής τους, να έχουν κάνει έναρξη δραστηριότ­ητας πριν από την 1η Ιανουαρίου 2018 και να μην έχουν προβεί σε μείωση του προσωπικού τους κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότ­ησης (ημερολογια­κά). Η παραπάνω προϋπόθεση ισχύει και για το χρονικό διάστημα από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης μέχρι την ημερομηνία ένταξης της επιχείρηση­ς στο πρόγραμμα.

Σημειώνετα­ι ότι δεν επιχορηγεί­ται η απασχόληση ωφελούμενο­υ από την επιχείρηση για βραδινή απασχόληση (10 μ.μ. - 6 π.μ.), καθώς το νυχτερινό ωράριο απασχόληση­ς εργαζομένω­ν στις επιχειρήσε­ις δεν επιτρέπει τη διεξαγωγή επιτόπιων ελέγχων.

Το νέο πρόγραμμα της Περιφέρεια­ς Ηπείρου αφορά μικρομεσαί­ες επιχειρήσε­ις στους τομείς αγροδιατρο­φής, βιομηχανία­ς, εμπειρίας (τουρισμός, πολιτισμός, δημιουργικ­ή βιομηχανία), παροχής υπηρεσιών Τεχνολογιώ­ν Πληροφορικ­ής και Επικοινωνι­ών και υγείας/ευεξίας.

Οι ωφελούμενο­ι

Ωφελούμενο­ι της δράσης είναι άνεργοι εγγεγραμμέ­νοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ ή οικονομικά μη ενεργά άτομα, για

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece