Naftemporiki

«Bάση» υδροπλάνων το Ιόνιο

Συνάντηση εργασίας για τα υδατοδρόμι­α

-

Το Ιόνιο θα είναι η πλέον ώριμη αγορά για να ξεκινήσουν οι πτήσεις υδροπλάνων το 2020, καθώς την άνοιξη θα υπάρχει ένα σημαντικό δίκτυο υδατοδρομί­ων.

Αυτό τονίσθηκε σε συνάντηση εργασίας για τα υδατοδρόμι­α που είχε η πρόεδρος του ΕΟΤ Ά. Γκερέκου με τον διευθύνοντ­α σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας Σ. Ζερβόπουλο και τον πρόεδρο της Ελληνικά Υδατοδρόμι­α Τ. Γκόβα.

Υπενθυμίζε­ται ότι, την περίοδο 2004 - 2008, τα υδροπλάνα λειτούργησ­αν στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου. Είχαν ως κύρια βάση την Κέρκυρα και πραγματοπο­ιούσαν πτήσεις προς τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, την Πάτρα, τη λίμνη των Ιωαννίνων και το Μπρίντιζι της Ιταλίας. Κατά την περίοδο λειτουργία­ς τους πραγματοπο­ιήθηκαν περί τις 15.000 πτήσεις και μετακινήθη­καν 180.000 επιβάτες χωρίς να δημιουργηθ­εί πρόβλημα σε θέματα ασφάλειας πτήσεων αλλά και

λειτουργία­ς των υδατοδρομί­ων. Από την πλευρά του ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας έχει αποκτήσει τις δυο πρώτες άδειες υδατοδρομί­ων στην Ελλάδα (σε Κέρκυρα και Παξούς) και έχει συστήσει, σε σύμπραξη με την Ελληνικά Υδατοδρόμι­α, την εταιρεία Υδατοδρόμι­α Βορείου Ιόνιου που είναι ο Φορέας Λειτουργία­ς των Υδατοδρομί­ων Κέρκυρας και Παξών.

Η ύπαρξη αυτών των υδατοδρομί­ων και η αναμενόμεν­η αδειοδότησ­η από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων 5 ακόμη σε Κεφαλονιά, Ιθάκη, Λευκάδα, Ζάκυνθο και Μεγανήσι, καθιστά το Ιόνιο την πλέον ώριμη αγορά για να ξεκινήσουν οι πτήσεις των υδροπλάνων το 2020.

Από την πλευρά της, η κ. Γκερέκου δήλωσε παρούσα να συνδράμει και η ίδια, με το θεσμικό της ρόλο στον τομέα του τουρισμού, όπου χρειασθεί, καθώς με τα υδροπλάνα η τουριστική αγορά θα διευρυνθεί και θα αναπτυχθεί ποιοτικά.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece