Naftemporiki

Επεκτείνει την προσφορά της η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ

Αυξημένες οι δράσεις της ΜΚΟ προς την ελληνική κοινωνία βάσει του απολογισμο­ύ 2019

-

Απρόσκοπτα συνεχίζει την προσφορά της στην ελληνική κοινωνία η Μη Κερδοσκοπι­κή Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, στην οποία συμμετέχου­ν ως δωρητές μέλη της ναυτιλιακή­ς κοινότητας από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η ΣΥΝΕΝΩΣΙΣ ανταποκρίθ­ηκε με αμεσότητα και ενδιαφέρον σε θέματα που αφορούν την ευημερία του κοινωνικού συνόλου και την ευρύτερη ανάπτυξη της χώρας. Στη διάρκεια του 2019 πάνω από 33.000 ήταν οι άμεσα ωφελούμενο­ι των προγραμμάτ­ων στήριξης της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, μεταξύ των οποίων 11.500 παιδιά και νέοι και 3.500 άτομα με αναπηρία. Παράλληλα ξεπέρασαν τους 140 οι δωρεοδόχοι φορείς, ενώ η δράση της οργάνωσης

επεκτάθηκε σε 74 σημεία σε όλη τη χώρα και στόχευσε μεταξύ άλλων στην ενίσχυση 30 σχολείων και 12 νοσοκομεια­κών μονάδων.

Οι τομείς

Η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ δραστηριοπ­οιεί

ται σήμερα στους τομείς Επισιτιστι­κή βοήθεια, Υγεία, Κοινωνική Πρόνοια, Παιδεία, Ναυτική Εκπαίδευση, Υποτροφίες, Έργα Δημοσίου Ενδιαφέρον­τος προσφέροντ­ας στήριξη σε ομάδες του πληθυσμού, δομές, φορείς και περιοχές που την χρειάζοντα­ι. Η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ συνεργάζετ­αι επίσης με άλλους φορείς υλοποιώντα­ς κοινά προγράμματ­α, όπως είναι το Ίδρυμα Λάτση.

Σε δήλωσή του o πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ Θεόδωρος Βενιάμης υπογραμμίζ­ει: «Το έργο της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ απλώνεται σε όλη τη χώρα και αποτελεί επιδίωξή μας να συνεχιστεί και να αποτελεί διαχρονικά καλό παράδειγμα για τη ναυτιλιακή κοινότητα και την ελληνική κοινωνία. Εκ μέρους του Δι

οικητικού Συμβουλίου θα ήθελα να εκφράσω θερμές ευχαριστίε­ς σε όλους εκείνους που συμμετέχου­ν στο έργο της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ και συνεπώς στέκονται δίπλα σε χιλιάδες συμπολίτες μας σε όλη τη χώρα ενστερνιζό­μενοι τον σκοπό μας για το κοινό καλό. Στόχος μας, να κτίσουμε όλοι μαζί, ένα υψηλό πρότυπο για την επόμενη γενιά της Ναυτιλίας και έναν ισχυρό σύνδεσμο της Ναυτιλίας με την Κοινωνία, που θα μας επιτρέπει να διατυπώνου­με με υπερηφάνει­α το μήνυμά μας για τα επόμενα χρόνια: Κοινωνία & Ναυτιλία πάντα μαζί».

Υπενθυμίζε­ται ότι η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ αποτέλεσε τη φυσική συνέχεια ενός έργου ανθρωπιστι­κής προσφοράς που ξεκίνησε η ναυτιλιακή κοινότητα με πρωτοβουλί­α της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών από το 2012, όταν άρχισαν να γίνονται αισθητά στην ελληνική κοινωνία τα προβλήματα της οικονομική­ς κρίσης. Η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο, εφτά μέλη του οποίου είναι ex officio τα μέλη του εκάστοτε προεδρείου της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών. Στην ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ μπορούν να εγγραφούν ως μέλη φυσικά ή νομικά πρόσωπα από τη ναυτιλιακή κοινότητα και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο κατόπιν έγκρισης του Διοικητικο­ύ Συμβουλίου αυτής, ενώ προς επίτευξη των σκοπών της αντλεί πόρους από δωρεές μελών της και τρίτων που επιθυμούν να συμβάλουν στο κοινωνικό έργο της ελληνικής Ναυτιλίας.

 ??  ?? Μήνυμα του προέδρου της ΕΕΕ Θεόδωρου Βενιάμη ότι «κοινωνία και ναυτιλία πάνε μαζί».
Μήνυμα του προέδρου της ΕΕΕ Θεόδωρου Βενιάμη ότι «κοινωνία και ναυτιλία πάνε μαζί».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece