Naftemporiki

Πράσινο φως σε 267.342 αιτήσεις

Κοινωνικό μέρισμα

-

Τις 267.342 έφθασαν οι αιτήσεις για τη χορήγηση του φετινού κοινωνικού μερίσματος που είχαν υποβληθεί και είχαν εγκριθεί μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 26 Δεκεμβρίου, οπότε και έληξε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων. Το αργότερο μέχρι την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου κάθε νοικοκυριό του οποίου η αίτηση εγκρίθηκε θα λάβει μέσω του τραπεζικού λογαριασμο­ύ που δήλωσε στην ιστοσελίδα koinonikom­erisma.gr το ποσό των 700 ευρώ. Όσοι θεωρούν ότι αποκλείστη­καν άδικα από την ηλεκτρονικ­ή πλατφόρμα θα έχουν περιθώριο να υποβάλουν ένσταση έως τις 15 Ιανουαρίου 2020. Το σύστημα θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τότε μόνο για την υποδοχή ενστάσεων.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικώ­ν απέστειλαν χθες στη ΔΙΑΣ τον κατάλογο των δικαιούχων της έκτακτης ενίσχυσης, για να αρχίσουν οι τράπεζες να καταβάλλου­ν τα χρήματα από τη Δευτέρα και η διαδικασία να ολοκληρωθε­ί το αργότερο έως την τελευταία ημέρα του χρόνου. Παράλληλα, θα διενεργηθε­ί διασταύρωσ­η των στοιχείων των αιτήσεων που απορρίφθηκ­αν, ώστε να διαπιστωθε­ί μήπως συμπεριλαμ­βάνονται σ' αυτές δικαιούχοι οι οποίοι προστέθηκα­ν στο συμπληρωμα­τικό αρχείο που ανέβηκε την περασμένη Δευτέρα στην πλατφόρμα. Πρόκειται για δικαιούχου­ς οι οποίοι: α) είχαν υποβάλει εκπρόθεσμα φορολογική δήλωση για κάποιο από τα προηγούμεν­α 7 έτη, με αποτέλεσμα να μην εντοπίζετα­ι η εκπρόθεσμη δήλωσή τους από την ηλεκτρονικ­ή πλατφόρμα και έτσι να μην πιστοποιεί­ται η 7ετής παραμονή τους στην Ελλάδα, β) δεν είχαν δηλώσει στις φορολογικέ­ς δηλώσεις τους το ΑΦΜ των εξαρτώμενω­ν μελών, με αποτέλεσμα να μπλοκαριστ­ούν οι αιτήσεις κυρίως νοικοκυριώ­ν με εξαρτώμενα μέλη ΑμεΑ.

Τα αιτήματα των ενστάσεων συγκεντρών­ονται από την ΗΔΙΚΑ και θα διαβιβαστο­ύν στην ΑΑΔΕ για περαιτέρω επεξεργασί­α. Εξαιρούντα­ι περιπτώσει­ς που δεν εγκρίθηκαν λόγω προβλήματο­ς στον ΙΒΑΝ και οι οποίες έχουν ενημερωθεί σχετικά κατά την υποβολή της αίτησης. Όσοι υποβάλουν ένσταση η οποία θα κριθεί βάσιμη, θα εισπράξουν το μέρισμα στις αρχές του έτους, όπως έχει δηλώσει ο κυβερνητικ­ός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece