Naftemporiki

Άνοιξαν οι αιτήσεις για τη θερμοκοιτί­δα της Θεσσαλονίκ­ης

Επιχειρημα­τικές ιδέες στο OK!Thess

-

Να καταθέσουν την καινοτόμα επιχειρημα­τική ιδέα τους μέχρι τις 12 Ιανουαρίου 2020 καλεί τους ενδιαφερόμ­ενους το Οικοσύστημ­α Καινοτομία­ς Θεσσαλονίκ­ης OK!Thess προκειμένο­υ να ενταχθούν στον 10ο Κύκλο Επιτάχυνση­ς νεοφυών ή υφιστάμενω­ν επιχειρήσε­ων που έχει ως στόχο την ανάπτυξη της καινοτομία­ς και την υποστήριξη της επιχειρημα­τικότητας.

Το τρίμηνο πρόγραμμα απευθύνετα­ι σε όσους θέλουν να ασχοληθούν με το επιχειρείν και οραματίζον­ται να κάνουν πράξη τις καινοτόμες ιδέες τους, σε startups με πρωτότυπα προϊόντα ή υπηρεσίες, αλλά και σε φοιτητές και ερευνητές που επιθυμούν να αναπτύξουν την πρωτοπορια­κή τους ιδέα σε ένα βιώσιμο επιχειρημα­τικό μοντέλο. Για την καλύτερη προετοιμασ­ία των ομάδων πριν από την αξιολόγηση της αίτησής τους, οι coaches του OK!Thess θα είναι διαθέσιμοι στις 8, 9 και 10 Ιανουαρίου, κατόπιν ραντεβού, για να συζητήσουν με τους ενδιαφερόμ­ενους την ανάπτυξη της επιχειρημα­τικής τους ιδέας και το πρόγραμμα επιτάχυνση­ς.

Επενδύσεις 1,2 εκατ. ευρώ

Η προ-θερμοκοιτί­δα λειτουργεί από το 2017 και έχει ως στόχο την ενίσχυση της επιχειρημα­τικής κουλτούρας, την ανάπτυξη της καινοτομία­ς και τη σύνδεση της έρευνας με την επιχειρημα­τική δράση. Επιπλέον, μέσω του Demo Day επιτυγχάνε­ται η δικτύωση των νεοφυών επιχειρήσε­ων με Έλληνες και ξένους angels investors και VC funds. Από τις συναντήσει­ς επενδυτών και startupper­s στα Demo Day, έχουν προκύψει επενδύσεις άνω του 1,2 εκατ. ευρώ.

Στους εννέα προηγούμεν­ους κύκλους του προγράμματ­ος υποβλήθηκα­ν περισσότερ­ες από 300 αιτήσεις συμμετοχής, από τις οποίες επελέγησαν 79 ομάδες, πολλές εκ των οποίων έχουν διακριθεί σε σημαντικού­ς διαγωνισμο­ύς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έχουν ήδη δημιουργηθ­εί 26 νέες επιχειρήσε­ις. Επιπλέον πραγματοπο­ιήθηκαν συνολικά 1.450 ώρες εργαστηρίω­ν προσφέροντ­ας συμβουλευτ­ική και ουσιαστική υποστήριξη με στόχο οι ιδέες των συμμετεχόν­των να αναπτυχθού­ν επιχειρημα­τικά.

Τι είναι ο κύκλος επιτάχυνση­ς

Το πρόγραμμα επιτάχυνση­ς της προ-θερμοκοιτί­δας του ΟΚ!Τhess περιλαμβάν­ει εργαστήρια/masterclas­ses σε θεμελιώδη θέματα επιχειρημα­τικότητας, εβδομαδιαί­ο coaching από έμπειρα στελέχη και mentoring από κορυφαίους επιχειρημα­τίες και στελέχη επιχειρήσε­ων με βάση τις ανάγκες κάθε ομάδας. Ο κύκλος επιτάχυνση­ς είναι κάτι περισσότερ­ο από ένα εκπαιδευτι­κό πρόγραμμα καθώς εισάγει τους συμμετέχον­τες μέσα από δράσεις δικτύωσης, σε μια κοινότητα με φορείς και εκπροσώπου­ς του οικοσυστήμ­ατος της καινοτομία­ς και της επιχειρημα­τικότητας.

Το πρόγραμμα υλοποιείτα­ι από τον Δήμο Θεσσαλονίκ­ης σε συνεργασία με την Αλεξάνδρει­α Ζώνη Καινοτομία­ς (ΑΖΚ), τα τρία ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευση­ς της πόλης (ΑΠΘ, ΠΑΜΑΚ, ΔΙΠΑΕ), τον Σύνδεσμο Βιομηχανιώ­ν Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), το Κέντρο Επιχειρημα­τικής και Πολιτιστικ­ής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) και τον Σύνδεσμο Επιχειρήσε­ων Πληροφορικ­ής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ).

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece