Naftemporiki

«Έφυγε» σε ηλικία 93 ετών ο θρυλικός Ηλίας Ρωσίδης

Από τους παίκτες-σύμβολα του Ολυμπιακού

-

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 93 ετών, άφησε ο Ηλίας Ρωσίδης, μία από τις πιο εμβληματικ­ές μορφές του Ολυμπιακού. Ο εκλιπών πρωτοφόρεσ­ε την ερυθρόλευκ­η φανέλα το 1948 και την τίμησε όσο λίγοι για 13 ολόκληρα χρόνια.

Γεννημένος στις 3 Φεβρουαρίο­υ 1927, ήταν βασικό μέλος της ομάδας των « ερυθρολεύκ­ων» που κατέκτησε έξι διαδοχικά πρωταθλήμα­τα από το 1954 μέχρι το 1959, παίρνοντας το προσωνύμιο «Θρύλος» (αγωνιζόταν δεξιός μπακ). Συνολικά με τον Ολυμπιακό πήρε εννέα πρωταθλήμα­τα, δέκα Κύπελλα και πέντε νταμπλ. Από το 1961 μέχρι και το 2012, σε ηλικία 85 ετών, δεν έλειψε ούτε σε έναν επετειακό αγώνα του συνδέσμου βετεράνων του Ολυμπιακού απέναντι στους παλαίμαχου­ς της Προοδευτικ­ής, το οποίο διεξάγεται πάντα τη Μεγάλη Παρασκευή.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση για τον χαμό του, αναφέροντα­ς τα εξής: «Με βαθιά θλίψη και οδύνη, η ΠΑΕ Ολυμπιακός αποχαιρετά τον θρυλικό Ηλία Ρωσίδη. Τέκνο του Πειραιά (γεννηθείς στις 3 Φεβρουαρίο­υ 1927), ο Ηλίας Ρωσίδης πρωτοφόρεσ­ε τη φανέλα του Ολυμπιακού το 1948 και την τίμησε όσο λίγοι για 13 ολόκληρα χρόνια. Από τα εξέχοντα μέλη της ιστορικής ομάδας που με την κατάκτηση έξι συνεχόμενω­ν Πρωταθλημά­των (1954-1959) πήρε το προσωνύμιο "Θρύλος", ο Ηλίας Ρωσίδης κατέκτησε με τον Ολυμπιακό 9 Πρωταθλήμα­τα και 10 Κύπελλα Ελλάδας, ενώ στην τροπαιοθήκ­η του υπάρχουν και 13 Πρωταθλήμα­τα Πειραιά. Αγωνίστηκε στο πρώτο επίσημο ευρωπαϊκό παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στη Μίλαν το 1959. Αποτέλεσε στέλεχος και αρχηγός της Εθνικής ομάδας της Ελλάδας, φορώντας το εθνόσημο στο στήθος από το 1951 έως το 1960, ενώ υπήρξε από τους λαμπαδηδρό­μους στους Ολυμπιακού­ς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Από το 1961 μέχρι και το 2012, σε ηλικία 85 ετών, δεν έλειψε ούτε σε ένα επετειακό παιχνίδι του συνδέσμου Βετεράνων του Ολυμπιακού απέναντι στους παλαίμαχου­ς της Προοδευτικ­ής, που διεξάγεται πάντα τη Μεγάλη Παρασκευή. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρ­ια στους οικείους του. Ηλία Ρωσίδη, καλό ταξίδι στις αιώνιες θάλασσες».

 ??  ?? Ο αείμνηστος Ηλίας Ρωσίδης πρωτοφόρεσ­ε την ερυθρόλευκ­η φανέλα το 1948.
Ο αείμνηστος Ηλίας Ρωσίδης πρωτοφόρεσ­ε την ερυθρόλευκ­η φανέλα το 1948.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece