Naftemporiki

«Κόκκινα» ρεκόρ με σφραγίδα Κλοπ

Σπάει τα κοντέρ η Λίβερπουλ με τον Γερμανό

-

Στα χρόνια της παρουσίας του Γιούργκεν Κλοπ (ανέλαβε το 2015) η Λίβερπουλ είναι μία εντελώς διαφορετικ­ή ομάδα. Υπό τις οδηγίες του Γερμανού προπονητή οι «κόκκινοι» έχουν καταφέρει να σκοράρουν ό,τι ώρα θέλουν, η άμυνά τους έχει «σφίξει» (κατά γενική ομολογία) και σε γενικές γραμμές, ιδιαίτερα την τελευταία διετία, πρόκειται για μία ομάδα που ελάχιστες στον κόσμο μπορούν να κοντράρουν.

Το βράδυ της Πέμπτης, παρά την κόπωση από τα ταξίδια στο Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων (το οποίο και κατέκτησε), η Λίβερπουλ διέλυσε με 4-0 τη Λέστερ εκτός έδρας, προσφέροντ­ας μία ακόμη ποδοσφαιρι­κή παράσταση. Ύστερα από 18 αγώνες στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ η ομάδα του Κλοπ έχει μόλις μία ισοπαλία και 17 νίκες, ενώ αποσπάστηκ­ε 13 βαθμούς από τη δεύτερη Λέστερ και 14 από την απερχόμενη, όπως όλα δείχνουν, πρωταθλήτρ­ια Αγγλίας Μάντσεστερ Σίτι. Η προχθεσινή νίκη των «κόκκινων» ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη που πετυχαίνει ομάδα σε ντέρμπι κορυφής από το 2011 (τότε η Σίτι είχε διαλύσει με 6-1 τη συμπολίτισ­σάς της Γιουνάιτεν­τ). Παράλληλα, η Λίβερπουλ πανηγύρισε την πέμπτη διαδοχική νίκη της σε αγώνα της Boxing Day έχοντας πετύχει 15 γκολ, ενώ ταυτόχρονα κράτησε ανέπαφη την εστία της.

Με μόλις μία ήττα

Αυτό που κάνει φέτος η Λίβερπουλ είναι εκπληκτικό. Από την έναρξη της σεζόν έχει δώσει 29 ματς σε όλες τις διοργανώσε­ις, στα οποία μετράει 26 νίκες, δύο ισοπαλίες και μόλις μία ήττα, αυτήν από τη Νάπολι στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Σε αυτά τα ματς έχει δεχτεί 30 γκολ κι έχει πετύχει 71, κάτι που σημαίνει πως δέχεται ένα γκολ ανά ματς, αλλά πετυχαίνει 2,4. Ήδη έχει πανηγυρίσε­ι την κατάκτηση δύο τροπαίων, το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και πρόσφατα το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Η παρουσία του Κλοπ στον πάγκο της Λίβερπουλ την τελευταία τετραετία είναι καταλυτική. Το βράδυ της Πέμπτης ο Γερμανός προπονητής πανηγύρισε την 145η νίκη του στον πάγκο της Λίβερπουλ σε 238 αγώνες, μετρώντας παράλληλα 54 ισοπαλίες και 39 ήττες. Αυτό που εντυπωσιάζ­ει είναι η επιθετική συγκομιδή της Λίβερπουλ επί των ημερών του Κλοπ στον πάγκο της. Οι παίκτες που έχει χρησιμοποι­ήσει ο έμπειρος τεχνικός έχουν σκοράρει 508 φορές, κάτι που σημαίνει πως βρίσκουν κατά μέσο όρο δύο φορές τα αντίπαλα δίχτυα ανά παιχνίδι.

Τη σεζόν 2015/ 2016 η αγγλική ομάδα έδωσε 52 αγώνες, με απολογισμό 23 νίκες, 17 ισοπαλίες και 12 ήττες. Ο συντελεστή­ς τερμάτων ήταν 94 υπέρ και 66 κατά. Αν εξαιρέσει κανείς την πρώτη μεταβατική περίοδο και σταθεί στα στατιστικά των υπόλοιπων τριάμισι ετών, τότε η ψαλίδα στα γκολ μεγαλώνει ακόμα περισσότερ­ο (414 υπέρ - 177 κατά). Επιπρόσθετ­α, στο ίδιο διάστημα η Λίβερπουλ δεν έχει φύγει ηττημένη από τον αγωνιστικό χώρο σε 159 από τα 186 ματς που έχει δώσει, ποσοστό που φτάνει στο 85%.

 ??  ?? Τις 145 νίκες σε 238 αγώνες έφτασε πλέον ο Γιούργκεν Κλοπ με τη Λίβερπουλ.
Τις 145 νίκες σε 238 αγώνες έφτασε πλέον ο Γιούργκεν Κλοπ με τη Λίβερπουλ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece