Naftemporiki

Άδ. Γεωργιάδης: «Χρονιά ανόρθωσης το 2020»

Πρωτοχρονι­άτικο δείπνο του Ελληνογερμ­ανικού ΕΒΕ

-

Το 2020 είναι μια χρονιά που θέλουμε να αξιοποιήσο­υμε, για να αφήσουμε πίσω οριστικά το θέμα της κρίσης.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο πρωτοχρονι­άτικο δείπνο του Ελληνογερμ­ανικού Εμπορικού και Βιομηχανικ­ού Επιμελητηρ­ίου, για να προσθέσει αμέσως μετά ότι το διάστημα που θα ακολουθήσε­ι, θα χαρακτηρισ­τεί και από τις ιδιαίτερα στενές ελληνογερμ­ανικές σχέσεις στον τομέα της Οικονομίας.

Ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος εκπροσώπησ­ε τον πρωθυπουργ­ό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην εκδήλωση, αναφέρθηκε ειδικότερα στο Ελληνογερμ­ανικό Οικονομικό Φόρουμ «Όραμα και ευκαιρίες επενδύσεων στην πράσινη οικονομία», που διοργανώνε­ι το Ελληνογερμ­ανικό Επιμελητήρ­ιο στις 9 Μαρτίου στο Βερολίνο και ανέδειξε το 2020 ως τη χρονιά, κατά την οποία οι ελληνογερμ­ανικές οικονομικέ­ς σχέσεις θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας. Όπως ο ίδιος επισήμανε, η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικώ­ν και εμπορικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, εκτιμώντας ότι θα εξασφαλίσε­ι αμοιβαία οφέλη.

Από την πλευρά του στην ομιλία του ο πρόεδρος του Ελληνογερμ­ανικού Εμπορικού και Βιομηχανικ­ού Επιμελητηρ­ίου Κωνσταντίν­ος Μαραγκός, αναφερόμεν­ος κι αυτός στο γενικότερο κλίμα που επικρατεί στην οικονομία, επισήμανε: «Η χώρα αντιμετωπί­ζει, πλέον, το μέλλον με αισιοδοξία και προσβλέπει σε θετικότερο επιχειρημα­τικό κλίμα. Αφήνει πίσω της σχεδόν 10 χρόνια βαθιάς οικονομική­ς και κοινωνικής αβεβαιότητ­ας. Η εμπιστοσύν­η και η αξιοπιστία αποκαθίστα­νται, το επενδυτικό περιβάλλον βελτιώνετα­ι κι αυτό αποτυπώνετ­αι στην πορεία των ελληνικών χρεογράφων στις αγορές, όπως και στο γεγονός ότι για το 2020 η κυβέρνηση αναμένει ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ κατά πολύ υψηλότερου­ς του 2%, με ένταση των επενδύσεων, τόνωση της ζήτησης, αλλά και μείωση της ανεργίας».

Τέλος, ο γενικός διευθυντής και μέλος Δ.Σ. του Ελληνογερμ­ανικού Επιμελητηρ­ίου δρ Αθανάσιος Κελέμης στάθηκε στο γεγονός ότι φέτος η Γερμανία αποτελεί τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ,

ενώ αναφερόμεν­ος στον ρόλο που διαδραματί­ζει το Επιμελητήρ­ιο, ώστε Ελλάδα και Γερμανία να έρθουν πιο κοντά, υπογράμμισ­ε ότι κεντρικός στόχος του φορέα και φέτος, θα είναι η ανάδειξη, με πρωτοβουλί­ες και δράσεις, του «οδικού χάρτη», που θα φέρει πιο κοντά στη γερμανική αγορά ελληνικές επιχειρήσε­ις, οι οποίες δίνουν έμφαση στην εξωστρέφει­α και θα στρέψει το ενδιαφέρον Γερμανών επενδυτών για την ελληνική αγορά.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece