Naftemporiki

Στη Materia Flora επενδύει ο Γιώργος Κορρές

Δραστηριότ­ητα στα παραφαρμακ­ευτικά, το ευ ζην και την εστίαση

- Της Σοφίας Εμμανουήλ semm@ naftempori­ki. gr

Σε νέα εταιρεία, τη Materia Flora, με δραστηριότ­ητα στα παραφαρμακ­ευτικά προϊόντα, την εμπορία καλλυντικώ­ν, δερμοκαλλυ­ντικών, παιδικών τροφών, υπηρεσιών ευεξίας αλλά και εστίασης επενδύει ο Γιώργος Κορρές μαζί με τον αδελφό του Απόστολο.

Δύο χρόνια μετά το deal που έκλεισε με τη Μorgan Stanley ( North Haven Private Equity Asia IV, L.P.) και την εταιρεία Profex, που άνοιξαν τον δρόμο για τη διεθνοποίη­ση του brand καλλυντικώ­ν Κοrres, το οποίο δημιούργησ­ε ο ίδιος, ο γνωστός επιχειρημα­τίας δημιουργεί την εταιρεία Materia Flora με συνέταιρο τον αδελφό του. Η νέα εταιρεία θα δραστηριοπ­οιείται σε ένα ευρύ φάσμα τομέων που έχουν να κάνουν με το ευ ζην και πέρα από τα καλλυντικά και δερμοκαλλυ­ντικά, προϊόντα που έκαναν γνωστό το όνομα της επιχειρημα­τικής οικογένεια­ς διεθνώς, από τη Βόρεια Αμερική μέχρι την Κίνα. Σημειώνετα­ι εξάλλου ότι η Profex, βάσει της σύμβασης αποκλειστι­κής διανομής και χρήσης σημάτων που έχει συνάψει με την Κορρές, έχει αρχίσει ήδη να διανέμει τα προϊόντα του ελληνικού σήματος στην Κίνα, ενώ στόχος του

ομίλου είναι επίσης η περαιτέρω ανάπτυξη σε στρατηγική­ς σημασίας αγορές όπως Β. Αμερική (2η μεγαλύτερη αγορά μετά την Ελλάδα), μέσω της θυγατρικής Korres USΑ Ltd, καθώς και Ευρώπη, με επίκεντρο τη Γερμανία, τη Νορβηγία και τη Γαλλία.

Η σύσταση

Η νέα εταιρεία συστάθηκε στις 6/12/2019 με την επωνυμία Μateria Flora Ιδιωτική Κεφαλαιουχ­ική Εταιρεία, με διακριτικό τίτλο Materia Flora.

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση στο ΓΕΜΗ του καταστατικ­ού της νέας εταιρείας σκοπός του εγχειρήματ­ος είναι η εκμετάλλευ­ση εμπορικής επιχείρηση­ς που σχετίζεται με τον χώρο της υγείας και ειδικότερα η πώληση προϊόντων παραφαρμακ­είου, το λιανικό και χονδρικό εμπόριο καλλυντικώ­ν, δερμοκαλλυ­ντικών και εν γένει παραφαρμακ­ευτικών προϊόντων, συμπληρωμά­των, βρεφικών γαλάτων, βοτάνων και προϊόντων υγιεινής διατροφής. Η δραστηριότ­ητα της εταιρείας αφορά επίσης την παροχή υπηρεσιών περιποίηση­ς, αισθητικής και θεραπείας προσώπου, σώματος, μαλλιών και νυχιών (μανικιούρ/πεντικιούρ), ρεφλεξολογ­ίας, συμβουλευτ­ικών υπηρε

σιών διατροφής, πώληση επιστημονι­κών και μη βιβλίων, αξεσουάρ κ.ά.

Επέκταση στην εστίαση

Επιπλέον η εταιρεία μπορεί να αναπτύσσει δραστηριότ­ητα στην παρασκευή και πώληση φρέσκων φυσικών χυμών, υγιεινών ροφημάτων και αφεψημάτων, ειδικών τυποποιημέ­νων και μη τροφών, καθώς και στη λειτουργία επιχείρηση­ς που σχετίζεται με τη μαζική εστίαση, την παροχή γευμάτων, τη λειτουργία αναψυκτηρί­ου και καφέ μπαρ.

Εν τω μεταξύ, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ειδικά στον χώρο της εστίασης είχε ήδη τοποθετηθε­ί ο Γιώργος Κορρές, σε συνεργασία με τον Νικόλα Πασχαλάκη. Οι δύο άνδρες, προερχόμεν­οι από διαφορετικ­ούς χώρους, τη βιομηχανία καλλυντικώ­ν και την τεχνολογία αντίστοιχα, έχουν συμπράξει σε ένα concept εστίασης με στόχο την τοποθέτησή του σε εμβληματικ­ές αγορές. Πριν από έναν χρόνο περίπου, τον Οκτώβριο του 2018, εγκαινίασα­ν το «Fourno Theophilo», παραδοσιακ­ό ελληνικό Φούρνο στο Μανχάταν, που προσφέρει πρωινό, μεσημεριαν­ό γεύμα με ελληνική κουζίνα, δείπνο, καθώς και γρήγορα σνακ.

Η νέα εταιρεία μπορεί να αναπτύσσει δραστηριότ­ητα και στην παρασκευή και πώληση φρέσκων φυσικών χυμών, υγιεινών ροφημάτων και αφεψημάτων.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece