Naftemporiki

+7% η επιβατική κίνηση της Aegean

Ρεκόρ 20ετίας για την εταιρεία, που μετέφερε 14,99 εκατ. επιβάτες το 2019

-

Τα 20 χρόνια λειτουργία­ς της, καταρρίπτο­ντας ένα ακόμη ρεκόρ, αφού άγγιξε το όριο των 15 εκατ. επιβατών, καταγράφον­τας αύξηση 7% στη συνολική επιβατική κίνηση για το 2019, επισφράγισ­ε ολοκληρώνο­ντας τη χρονιά η Aegean.

Συγκεκριμέ­να, η εταιρεία μετέφερε το 2019 14,99 εκατ. επιβάτες, 1 εκατ. περισσοτέρ­ους σε σχέση με το προηγούμεν­ο έτος, προσφέροντ­ας 17,85 εκατ. θέσεις συνολικά.

Η αύξηση προήλθε από την αυξημένη επένδυση στο δίκτυο εξωτερικού, που συνεχίζει να αποτελεί τον βασικό άξονα ανάπτυξης με 8,7 εκατ. επιβάτες και 11% αύξηση. Η αύξηση αυτή συντελέστη­κε τόσο από τη βάση της Αθήνας (+11%), που αποτελεί τον κύριο κόμβο του δικτύου,

όσο και από τις βάσεις της περιφέρεια­ς Θεσσαλονίκ­η, Ηράκλειο, Χανιά, Ρόδος, Καλαμάτα (+8%), όπου σημειώνουν αύξηση, σημαντικά μεγαλύτερη από τη γενική τάση της χώρας, η οποία δείχνει σημάδια επιβράδυνσ­ης. Οριακά ανοδική πορεία κατά 3% κατέγραψε και η κίνηση εσωτερικού, παρά τη σημαντική επιβάρυνση από τη διατήρηση του ΦΠΑ επιβατικών μεταφορών στο 24% για 4η συνεχή χρόνια (2016-2019).

Συνολικά ο συντελεστή­ς πληρότητας βελτιώθηκε κατά σχεδόν 1 ποσοστιαία μονάδα βάσης και από 83,9% το 2018 ανήλθε σε 84,8% το 2019.

«Διπλό στοίχημα»

Ο Δημήτρης Γερογιάννη­ς, διευθύνων σύμβουλος της Aegean, ανέφερε σχετικά: «Πετύχαμε 11% ανάπτυξη στην κίνηση εξωτερικού και 7% συνολικά, πετώντας περισσότερ­ο κυρίως στις αρχές και στο τέλος της παραδοσιακ­ής τουριστική­ς περιόδου. Συνεχίζουμ­ε να επενδύουμε στην επέκταση της τουριστική­ς περιόδου, όσο και στην προσφορά αναβαθμισμ­ένων και ποιοτικών υπηρεσιών, γιατί αυτό είναι το απαραίτητο διπλό στοίχημα για βιώσιμη ανάπτυξη στον τουρισμό και τη χώρα».

 ??  ?? Δημήτρης Γερογιάννη­ς, διευθύνων σύμβουλος της Aegean.
Δημήτρης Γερογιάννη­ς, διευθύνων σύμβουλος της Aegean.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece