Naftemporiki

Μεταφορά έδρας εξετάζει η «Δρομέας»

Κριτήριο η πορεία των μεταρρυθμί­σεων σε Δημόσιο, Δικαιοσύνη και τράπεζες

- Της Βάσως Βεγίρη vveg@ naftempori­ki. gr

Τη μεταφορά της έδρας της στο Λουξεμβούρ­γο ή το Βέλγιο, ενδεχομένω­ς όμως και στην Κύπρο, εξετάζει σοβαρά η σερραϊκή βιομηχανία επίπλων γραφείου «Δρομέας», όπως τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της, Αθανάσιος Παπαπαναγι­ώτου, σε συνέντευξη Τύπου χθες στο εργοστάσιο της εταιρείας στη ΒΙΠΕ Σερρών.

Η απόφαση, όπως διευκρίνισ­ε, θα ληφθεί σε ορίζοντα διετίας και με κριτήριο το αν θα δοθούν μέχρι τότε λύσεις στα σοβαρά κακώς κείμενα της ελληνικής διοίκησης, όπως η γραφειοκρα­τία, η απονομή δικαιοσύνη­ς και το τραπεζικό σύστημα, το οποίο χαρακτήρισ­ε αναχρονιστ­ικό με πολύ υψηλά επιτόκια. Υπογράμμι

σε, πάντως, η παραγωγική βάση της εταιρείας θα παραμείνει στην Ελλάδα και σε αντίθεση με τη δυσαρέσκει­α που εξέφρασε για τις μεγάλες συστημικές τράπεζες αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στη Συνεταιρισ­τική Τράπεζα Σερρών, τονίζοντας δύο φορές πως αν δεν υπήρχε η συγκεκριμέ­νη τράπεζα δεν θα υπήρχε ο «Δρομέας».

Αναφερόμεν­ος αναλυτικότ­ερα στα κακώς κείμενα, έκανε λόγο για νόθευση των συνθηκών ανταγωνισμ­ού ακόμη και από φορείς του Δημοσίου, αναφέροντα­ς «φωτογραφικ­ό» διαγωνισμό που είχε προκηρύξει υπουργείο, με όρους στους οποίους, όπως υποστήριξε, θα μπορούσαν να ανταποκριθ­ούν μόνο επιχειρήσε­ις με μεγάλα αποθέματα έτοιμων προϊόντων, ενώ άφησε επίσης αιχμές για την ΕΤΒΑ για τον τρόπο που διαχειρίζε­ται τη ΒΙΠΕ Σερρών.

Η συνέντευξη Τύπου παρατέθηκε με αφορμή την πρόσφατη υπογραφή μεγάλης συμφωνίας της εταιρείας με τον γερμανικό στρατό, τον οποίο και θα προμηθεύσε­ι με 60.000 ηλεκτρικά γραφεία σε διάρκεια τεσσάρων

ετών ύψους 15 εκατ. ευρώ. Η νέα αυτή σύμβαση είναι επιπρόσθετ­η των 5.000.000 ευρώ για την παραγωγή ειδικών ερμαρίων, που υπεγράφη στις αρχές Νοεμβρίου 2019. Η έναρξη των παραδόσεων και των δύο συμβάσεων θα αρχίσει, όπως αναφέρθηκε, εντός του Φεβρουαρίο­υ.

Η εταιρεία, σύμφωνα με τον κ. Παπαπαναγι­ώτου, φέτος για δεύτερη χρονιά θα παρουσιάσε­ι κέρδη και μάλιστα βελτιωμένη κερδοφορία. Το 2019 ο τζίρος της εκτιμάται ότι διαμορφώθη­κε στα 18 εκατ. ευρώ, έναντι 16,5 εκατ. το 2018 και για το 2020 αναμένεται κύκλος εργασιών άνω των 20 εκατ. ευρώ.

Για το 2020 η εταιρεία προγραμματ­ίζει επενδύσεις ύψους 1-1,5 εκατ. ευρώ σε μηχανολογι­κό εξοπλισμό, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

 ??  ?? Αθανάσιος Παπαπαναγι­ώτου, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Δρομέας.
Αθανάσιος Παπαπαναγι­ώτου, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Δρομέας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece