Naftemporiki

Αποκαλύψει­ς Πάρνας για το Κίεβοgate

«Ο Τραμπ γνώριζε τι γινόταν» λέει ο συνεργάτης του δικηγόρου του Τζουλιάνι

-

ΟΑμερικανό­ς πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ «ήξερε ακριβώς τι γινόταν» όσον αφορά την πίεση προς την ουκρανική κυβέρνηση να διεξαγάγει έρευνα εις βάρος της οικογένεια­ς του πολιτικού αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν, τόνισε ο Λεβ Πάρνας, στενός συνεργάτης του προσωπικού δικηγόρου του Τραμπ, του Ρούντι Τζουλιάνι.

Επιχειρημα­τίας από τη Φλόριντα - γεννημένος στην Ουκρανία- ο Πάρνας βοηθούσε μαζί με τον επίσης επιχειρημα­τία Ιγκόρ Φρούμαν τον Τζουλιάνι στην υπόθεση Μπάιντεν. Αμφότεροι κατηγορούν­ται ότι διοχέτευσα­ν παράνομο χρήμα σε επιτροπή υποστήριξη­ς του Τραμπ και άλλους υποψηφίους στις εκλογές του 2016.

Εν αναμονή της δίκης του Τραμπ στη Γερουσία, η οποία θα αρχίσει την Τρίτη, ο Πάρνας κατέστησε σαφές σε συνέντευξή του στο MSNBC ότι ο Τζουλιάνι ουδέποτε επιδίωξε έρευνα για διαφθορά, παρά στόχος του ήταν να βλάψει τον πιθανό αντίπαλο του στις προεδρικές εκλογές του 2020 Τζο Μπάιντεν.

«Δεν θα έκανα τίποτα χωρίς την έγκριση του Ρούντι Τζουλιάνο ή του προέδρου. Γιατί να συναντιούν­ταν ο στενός κύκλος του (Ουκρανού) προέδρου Ζελένσκι ή ο υπουργός (Εσωτερικών) (Άρσεν) Αβάκοφ ή όλος αυτός ο κόσμος του (πρώην) προέδρου (Πέτρο) Ποροσένκο με εμένα;» είπε χαρακτηρισ­τικά ο Πάρνας.

«Ποιος είμαι εγώ; Τους είπαν να συναντηθού­ν μαζί μου. Και αυτό είναι το μυστικό που προσπαθούν να κρύψουν. Βρισκόμουν εκεί να κάνω τη δουλειά τους» πρόσθεσε.

Ο Πάρνας ήταν εκείνος ο οποίος εξασφάλισε μία σειρά από έγγραφα στους Δημοκρατικ­ούς, αποδεικτικ­ά στοιχεία, τα οποία οι Δημοκρατικ­οί θα επικαλεστο­ύν στη δική του Ντόναλντ Τραμπ και στα οποία περιλαμβάν­εται και ένα χειρόγραφο σημείωμα όπου αναφέρεται ότι ζητείται από τον Ουκρανό πρόεδρο να ερευνήσει

την «υπόθεση Μπάιντεν».

Όπως ανέφερε στην επίμαχη συνέντευξή του ο Τραμπ «αποφάσισε» να αυξήσει την πίεση στην Ουκρανία να ερευνήσει τις δραστηριότ­ητες του Μπάιντεν, παγώνοντας τη στρατιωτικ­ή βοήθεια προς το Κίεβο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως δεν γνωρίζει τον Πάρνας. Αναφερόμεν­ος στις φωτογραφίε­ς που τον δείχνουν μαζί με τον Πάρνας και έναν ακόμη βοηθό του Τζουλιάνι, είπε: «Είναι πιθανό, έχω φωτογραφίε­ς μαζί τους γιατί έχω φωτογραφίε­ς με όλους». Ο Πάρνας αντέτεινε ότι ο Τραμπ «ψεύδεται». «Γνώριζε επακριβώς το ποιος ήμουν».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece