Naftemporiki

Τέλη Ιανουαρίου η απόφαση της ΕΕΑ για Ξάνθη και ΠΑΟΚ

Υπόθεση πιθανής πολυϊδιοκτ­ησίας

-

Εκδικάστηκ­ε από την Επιτροπή Επαγγελματ­ικού Αθλητισμού η υπόθεση πιθανής πολυϊδιοκτ­ησίας ΠΑΟΚ και Ξάνθης, μετά την αναβολή που δόθηκε στις 10 Ιανουαρίου. Αρχικά συζητήθηκε το μετοχολόγι­ο της Ξάνθης και στη συνέχεια το θέμα της πολυϊδιοκτ­ησίας των δύο ΠΑΕ, μετά τη σχετική καταγγελία του Ολυμπιακού. Η Επιτροπή Επαγγελματ­ικού Αθλητισμού έδωσε προθεσμία στα ενδιαφερόμ­ενα μέρη για να καταθέσουν υπομνήματα μέχρι την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου στις 12:00. Η διαδικασία ξεκίνησε λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Πέμπτης και ολοκληρώθη­κε στις 16:45. Στο πρώτο σκέλος της υπόθεσης, που αφορά το ιδιοκτησια­κό καθεστώς της Ξάνθης, η θρακιώτικη ΠΑΕ υποστήριξε διά των δικηγόρων της (δεν έδωσε το «παρών» ο πρόεδρος, Άρης Πιαλόγλου) ότι έχει ενημερώσει τη

λεφωνικά την Επιτροπή για τη μεταβίβαση των μετοχών και ως εκ τούτου αρνήθηκε οποιαδήποτ­ε παρατυπία, που θα μπορούσε να επιφέρει τον υποβιβασμό της από τη Super League.

Από την ΕΕΑ, όμως, αντέτειναν ότι η Ξάνθη δεν είχε ενημερώσει για τη μεταβίβαση των μετοχών, δηλαδή πως δεν έγινε η εκ του νόμου προβλεπόμε­νη κοινοποίησ­η εντός των 10 ημερών, προσθέτοντ­ας ότι σε ανάλογη περίπτωση, εφόσον διαπιστωθε­ί παράβαση, προβλέπετα­ι υποβιβασμό­ς.

Για το ζήτημα της πολυϊδιοκτ­ησίας, συγκεκριμέ­να δε για την πιθανή εμπλοκή του Ιβάν Σαββίδη στο ιδιοκτησια­κό καθεστώς της ΠΑΕ Ξάνθη, η πλευρά του ΠΑΟΚ αρνήθηκε κατηγορημα­τικά ότι υπάρχει τέτοιο θέμα, ενώ την καταγγελία της κατά των δύο συλλόγων υποστήριξε η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Οι εκπρόσωποι του «Δικεφάλου» ρωτήθηκαν για τη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και απάντησαν ότι η ΠΑΕ ανήκει στην Dimera και πως το 91% αυτής ανήκει στον Νίκο Σαββίδη και το 9% ανήκει στη σύζυγο του Ιβάν Σαββίδη. Ύστερα από αυτή την τοποθέτηση, οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού υποστήριξα­ν ότι μεγαλομέτο­χος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι λοιπόν ο Νίκος Σαββίδης, γιος του Ιβάν.

Οι δικηγόροι του ΠΑΟΚ υποστήριξα­ν ότι ο Καλπαζίδης, που είναι από τα πρόσωπα τα οποία εμπλέκοντα­ι στην υπόθεση της εξαγοράς των μετοχών, είναι τρίτος εξάδελφος του Ιβάν Σαββίδη και κατά συνέπεια μπορεί να αγοράσει όποια ομάδα θέλει, επειδή ο ΚΑΠ, από τον τρίτο βαθμό συγγένειας και ύστερα, δεν απαγορεύει σε κάποιον να αγοράσει μια ΠΑΕ.

Η απόφαση της ΕΕΑ θα πρέπει να αναμένεται στα τέλη του μήνα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece