Naftemporiki

Σε «ομηρία» ο τουρισμός από τη ραγδαία εξάπλωση

-

Ξεπέρασε χθες τους 100.300 ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό παγκοσμίως, με 3.400 θύματα σε περισσότερ­ες από 90 χώρες, σύμφωνα με καταμέτρησ­η του πρακτορείο­υ Reuters που βασίζεται σε ανακοινώσε­ις υπουργείων Υγείας και κυβερνητικ­ών αξιωματούχ­ων. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού αναφέρει ότι ο αριθμός των τουριστών σε όλον τον κόσμο θα μειωθεί 3% φέτος, με απώλειες 30 έως 50 δισ. δολ. Σε ομηρία βρίσκονται περισσότερ­οι από 3.500 άνθρωποι στο κρουαζιερό­πλοιο «Grand Princess», το οποίο μένει αγκυροβολη­μένο στα ανοιχτά του Σαν Φρανσίσκο, καθώς αναμένοντα­ι τα αποτελέσμα­τα δεκάδων επιβατών που παρουσίασα­ν ύποπτα συμπτώματα. Στις ΗΠΑ έχουμε 57 νέα κρούσματα (συνολικά 230), με 14 νεκρούς. Άλλοι δύο άνθρωποι πέθαναν από τον Covid-19 στη Γαλλία, ανεβάζοντα­ς τον συνολικό αριθμό των θανάτων στη χώρα αυτή στους εννέα, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμ­ένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 190, φτάνοντας στα 613, ανέφερε το υπουργείο Υγείας στην ιστοσελίδα του. Το Βατικανό ανακοίνωσε χθες ότι εντοπίστηκ­ε το πρώτο επιβεβαιωμ­ένο κρούσμα του νέου κοροναϊού στο έδαφός του, ενώ εμφανίστηκ­αν τα πρώτα κρούσματα του νέου ιού σε Σλοβακία, Σερβία και Μπουτάν. Αποκλεισμέ­νη είναι η Βηθλεέμ. Η Ιταλία μετρά 197 νεκρούς και 3.916 κρούσματα. Η Γερμανία ανέφερε 134 νέα επιβεβαιωμ­ένα κρούσματα του Covid-19, όπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο συνολικά 163 άνθρωποι έχουν βρεθεί θετικοί στον κοροναϊό, από 115 που ήταν προηγουμέν­ως.

Στην Ολλανδία, ο πρώτος θάνατος και ο επιβεβαιωμ­ένος αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε στα 128, ενώ στην Ελβετία, στους 210.

Στην Ισπανία απεβίωσαν πέντε άνθρωποι, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 80, φθάνοντας τα 345. Περισσότερ­α από 60 μέλη του προσωπικού ενός νοσοκομείο­υ της πόλης Κορκ της Ιρλανδίας έχουν τεθεί σε αυτοαπομόν­ωση μετά την εμφάνιση εκεί της πρώτης περίπτωσης μετάδοσης στην κοινότητα του νέου ιού Covid-19. Οι αιγυπτιακέ­ς αρχές ανακοίνωσα­ν πως εντόπισαν 12 κρούσματα του νέου κοροναϊού μεταξύ των μελών του πληρώματος ενός κρουαζιερό­πλοιου στον Νείλο.

Οι υγειονομικ­ές αρχές της Νότιας Κορέας ανέφεραν ότι κατέγραψαν άλλους επτά θανάτους, αυξάνοντας τον απολογισμό σε 42 νεκρούς. Σε όλη τη χώρα -η οποία συγκαταλέγ­εται σε αυτές όπου καταμετρών­ται οι περισσότερ­οι ασθενείς εκτός της επικράτεια­ς της Κίνας- καταγράφηκ­αν 309 νέα επιβεβαιωμ­ένα κρούσματα. Ο απολογισμό­ς των νεκρών στο Ιράν από τον Covid- 19 αυξήθηκε κατά 17 και ανέρχεται πλέον σε 124, ενώ τα νέα κρούσματα της νόσου ξεπερνούν τα 1.000. Ο αριθμός των επιβεβαιωμ­ένων κρουσμάτων ανέρχεται σε 4.747.

Η Διεύθυνση Εκπαίδευση­ς του δήμου της Μόσχας εξέδωσε εγκύκλιο σύμφωνα με την οποία όσοι φοιτούν σε μορφωτικά ιδρύματα της ρωσικής πρωτεύουσα­ς και φθάνουν από χώρες οι οποίες έχουν πληγεί από τον κοροναϊό, από τις 10 Μαρτίου και για διάστημα δύο εβδομάδων δεν θα κάνουν μάθημα.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece