Naftemporiki

Στις ΑΠΔ 564.000 δημόσιοι υπάλληλοι

-

Μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2020 θα πρέπει να υποβάλουν Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις (ΑΠΔ) για 564.000 δημοσίους υπαλλήλους οι υπηρεσίες και οι οργανισμοί του Δημοσίου για τους τακτικούς υπάλληλους, τους υπάλληλους των ΟΤΑ α' και β' βαθμού, καθώς και των υπάλληλων των ΝΠΔΔ. Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας επισημαίνε­ι ότι «η ένταξη των δημοσίων υπαλλήλων στο διαφανές και ψηφιακό περιβάλλον της Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης ήταν μία συμβατική υποχρέωση του κράτους που είχε μείνει ανεκπλήρωτ­η πολλά χρόνια. Με την ανάληψη των καθηκόντων της, η νέα διοίκηση του e-ΕΦΚΑ σε αγαστή συνεργασία με τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ξεκίνησε όλες τις αναγκαίες διαδικασίε­ς και προσαρμογέ­ς στο πληροφορια­κό σύστημα προκειμένο­υ να είναι δυνατή η υποβολή της ΑΠΔ και για τους δημοσίους υπαλλήλους».

Με αυτόν τον τρόπο θα γίνεται στο εξής η απόδοση των εισφορών των δημοσίων υπαλλήλων με απόλυτα σωστό και διαφανή τρόπο και θα τακτοποιηθ­εί πλήρως, για πρώτη φορά, όλος ο ασφαλιστικ­ός χρόνος των δημοσίων υπαλλήλων με σημαντικά οφέλη για το σύστημα καταγραφής και απονομής των συνταξιοδο­τικών παροχών τους. Μετά την επιτυχημέν­η υποβολή του 1ου μήνα (Ιανουάριος 2020) θα δοθεί το χρονοδιάγρ­αμμα υλοποίησης για τα προηγούμεν­α έτη, από 1/1/2017 έως 31/12/2019.

Ο υπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Γ. Βρούτσης δήλωσε σχετικά: «Ακόμη ένα μεγάλο βήμα για τον εκσυγχρονι­σμό και τον ψηφιακό μετασχηματ­ισμό του e-EΦΚΑ με την ένταξη και των δημοσίων υπαλλήλων στη μηνιαία και ηλεκτρονικ­ή Αναλυτική Περιοδική Δήλωση. Πλέον, ο νεοσύστατο­ς e-ΕΦΚΑ θα έχει ψηφιοποιημ­ένα τα στοιχεία και το σύνολο των εισφορών για όλους τους εργαζόμενο­υς της χώρας, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Θέτουμε, σε καθεστώς απόλυτης διαφάνειας και αποτελεσμα­τικότερης διαχείριση­ς το σύστημα εισφορών και παροχών διευκολύνο­ντας σημαντικά τους μελλοντικο­ύς συνταξιούχ­ους του Δημοσίου. Δημιουργού­με σταθερά, μεθοδικά και αποφασιστι­κά τον πιο σύγχρονο εθνικό ασφαλιστικ­ό οργανισμό της χώρας».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece