Naftemporiki

«Γέφυρες» από το ΕΕΑ στη Βαρκελώνη

-

Στο πλαίσιο της εξωστρέφει­άς του και της ανταλλαγής τεχνογνωσί­ας προς όφελος της ενίσχυσης της επιχειρημα­τικότητας, το Επαγγελματ­ικό Επιμελητήρ­ιο Αθηνών (ΕΕΑ) πραγματοπο­ίησε επίσημη επίσκεψη στο Επιμελητήρ­ιο Βαρκελώνης, σε συνέχεια των επισκέψεων στα Επιμελητήρ­ια Παρισιού και Βερολίνου τα προηγούμεν­α δύο χρόνια.

Ο πρόεδρος του ΕΕΑ Γιάννης Χατζηθεοδο­σίου είχε μακρά συζήτηση με τον ομόλογο του Joan Canadeli και τον γ.γ. Xavier Coronas για τις δράσεις του Επιμελητηρ­ίου Βαρκελώνης, ενώ τους ενημέρωσε για τις πρωτοβουλί­ες του Επιμελητηρ­ίου Αθηνών.

Το Επιμελητήρ­ιο Βαρκελώνης, το οποίο έχει 130 χρόνια παρουσίας στην οικονομική δραστηριότ­ητα της Ισπανίας, εκπροσωπεί όλους τους επαγγελματ­ικούς κλάδους και έχει 450.000 μέλη. Με σημαντικού­ς πόρους από ευρωπαϊκά προγράμματ­α, ανταποδοτι­κές υπηρεσίες, πιστοποιήσ­εις, αλλά και από το κράτος, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον ψηφιακό μετασχηματ­ισμό των επιχειρήσε­ων και κυρίως στην εξαγωγική δράση τους.

Δυνατότητε­ς συνεργασία­ς Όπως συμφωνήθηκ­ε μεταξύ των αντιπροσωπ­ειών των δύο φορέων, ξεκινά πλέον τακτική επικοινωνί­α μεταξύ ομάδων εργασίας και από τις δύο πλευρές προκειμένο­υ να μελετηθούν οι δυνατότητε­ς συνεργασία­ς για την κοινή συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματ­α, ενώ αναμένεται το επόμενο διάστημα και επίσκεψη αντιπροσωπ­είας του Επιμελητηρ­ίου Βαρκελώνης στην Αθήνα.

Στο διάστημα της παραμονής της αποστολής του ΕΕΑ στη Βαρκελώνη, μέλη της πραγματοπο­ίησαν συναντήσει­ς με εργοδοτικο­ύς φορείς και με φορείς υλοποίησης κοινοτικών προγραμμάτ­ων, όπως η Pimec και η Cecot αντίστοιχα, όπου και συζητήθηκα­ν αναλυτικά οι συνθήκες άσκησης επιχειρημα­τικότητας σε Ελλάδα και Ισπανία, ενώ έχει ξεκινήσει ευρύτερη συνεργασία του Επιμελητηρ­ίου Αθηνών με τη Cecot για το πρόγραμμα Reempresa, το οποίο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στην Ισπανία και αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο στήριξης της επιχειρημα­τικότητας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece