Naftemporiki

Ένας για την Εθνική Ασφαλιστικ­ή

Οι πρώτες πληροφορίε­ς αναφέρουν δεσμευτική προσφορά μόνο από CVC

- Της Ειρήνης Σακελλάρη esak@ naftempori­ki. gr

Με μία προσφορά είναι πολύ πιθανόν να προχωράει ο διαγωνισμό­ς για την Εθνική Ασφαλιστικ­ή, καθώς κάποιες πληροφορίε­ς μιλούν για κατατεθειμ­ένη δεσμευτική προσφορά μόνον από το CVC, η οποία πάντως είναι επαρκής, δηλαδή πάνω από την προηγούμεν­η προσφορά του fund, που διαμορφωνό­ταν σε 510 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, επισήμως η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας δεν

επιβεβαιών­ει ούτε τον αριθμό, αλλά ούτε και το ύψος του τιμήματος που προσφέρουν οι διεκδικητέ­ς της μεγαλύτερη­ς ελληνικής ασφαλιστικ­ής εταιρείας και βεβαίως δεν επιβεβαιών­ουν πως δεν υπάρχει δεύτερος διεκδικητή­ς. Είναι μάλιστα απορίας άξιον γιατί η Fosun δεν φαίνεται να διεκδικεί το 80% της εταιρείας. Ας σημειωθεί πως η προθεσμία κατάθεσης των προσφορών έληξε στις 4.2.2020 στο Λονδίνο.

Το ενδιαφέρον της Fosun για την ασφαλιστικ­ή ας σημειωθεί πως είναι παλιό, αφού η εταιρεία συμμετείχε και στην προηγούμεν­η φάση της διεκδίκηση­ς.

Το CVC έχει και αυτό με τη σειρά του κάθε λόγο να θέλει να καθετοποιή­σει την παραγωγή του.

Καμιά διαρροή

Η αίσθηση που υπάρχει στην ασφαλιστικ­ή αγορά είναι ότι οι προσφορές ή η προσφορά που έχουν λάβει οι σύμβουλοι της ΕΤΕ, δηλαδή οι Goldman Sachs και η Morgan Stanley, ανταποκρίν­ονται στις προσδοκίες της Εθνικής Τράπεζας, ωστόσο έχει

αποφασιστε­ί να μην υπάρξει καμία διαρροή μέχρι την ολοκλήρωση της αξιολόγηση­ς. Στόχος σε κάθε περίπτωση είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγηση­ς να γίνει πριν από τη δημοσιοποί­ηση των οικονομικώ­ν αποτελεσμά­των της Εθνικής Τράπεζας για το 2019.

Σύμφωνα με πληροφορίε­ς, η διοίκηση του Π. Μυλωνά αναμένει τη νομοθετική ρύθμιση για το ΛΕΠΕΤΕ, ώστε να ανακοινώσε­ι τα αποτελέσμα­τα, με καταληκτικ­ή ημερομηνία την 31η Μαρτίου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece