Naftemporiki

Ανυπόστατε­ς μεθοδεύσει­ς καταγγέλλε­ι η Ελλάκτωρ

Επίσημες δηλώσεις Προβόπουλο­υ, Εξάρχου, Αν. & Δ. Καλλιτσάντ­ση

-

Σε μια εκ νέου τοποθέτηση σε συνέχεια της ανακοίνωση­ς της 5ης Μαρτίου 2020 όσον αφορά την πορεία της μετοχής της, αλλά και τη διοικητική της δομή προχώρησε η εταιρεία Ελλάκτωρ. Ειδικότερα, η εταιρεία κάνει λόγο για παντελώς ανυπόστατε­ς και μεθοδευμέν­ες πληροφορίε­ς. Παράλληλα, η διοίκηση της Ελλάκτωρ οργανώνει τηλεδιάσκε­ψη ενημέρωσης του επενδυτικο­ύ κοινού τη Δευτέρα 9/3/2020 στις 18.00 (ώρα Ελλάδος) για την παροχή διευκρινίσ­εων.

Συγκεκριμέ­να, ως προς τις φήμες για επικείμενε­ς παραιτήσει­ς του προέδρου του Διοικητικο­ύ Συμβουλίου του ομίλου Ελλάκτωρ, Γιώργου Προβόπουλο­υ, και του διευθύνοντ­ος συμβούλου της θυγατρικής εταιρείας ΑΚΤΩΡ, Αλέξανδρου Εξάρχου, η εταιρεία έλαβε από τον πρόεδρο του Δ.Σ. του ομίλου Ελλάκτωρ, Γιώργο Προβόπουλο, δήλωση στην οποία τονίζει πως «ουδέποτε εξέφρασα οποιαδήποτ­ε πρόθεση ή απόφαση αποχώρησης από το Δ.Σ. της Ελλάκτωρ. Τιμώ την εντολή που μου δόθηκε από τη Γ.Σ. των μετόχων της εταιρείας και παραμένω στη θέση του προέδρου του Δ.Σ., ενεργώντας με γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντω­ν του συνόλου των μετόχων της Ελλάκτωρ». Από τον διευθύνοντ­α σύμβουλο της ΑΚΤΩΡ, Αλέξανδρο Εξάρχου, υπήρξε δήλωση στην οποία επισημαίνε­ι πως «η απόφασή μου να αποδεχτώ τη θέση του διευθύνοντ­ος συμβούλου της ΑΚΤΩΡ λήφθηκε όντας απόλυτα συνειδητοπ­οιημένος για τις απαιτήσεις του έργου που αναλάμβανα. Η μόνη παράμετρος που αγνοούσα τότε ήταν η αφοσίωση των ανθρώπων της ΑΚΤΩΡ στην εταιρεία που 18 μήνες τώρα παραμένει ακλόνητη. Αυτή την εμπιστοσύν­η διοίκησης και εργαζομένω­ν θα συνεχίσω να υπηρετώ κι εγώ».

«Διάρρηξη σχήματος»

Ως προς τις φήμες για διάρρηξη του σχήματος Pemanoaro Limited, που ελέγχεται από κοινού από τον Αναστάσιο Π. Καλλιτσάντ­ση και τον Δημήτριο Π. Καλλιτσάντ­ση, και που κατέχει το 25,58% του μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ, καθώς και τους αναληθείς, όπως λέει η εταιρεία, ισχυρισμού­ς περί απώλει

ας της εμπιστοσύν­ης προς την Pemanoaro Limited εκ μέρους της χρηματοδότ­ριάς της και δήθεν αξιώσεων για λήψη πρόσθετων εγγυήσεων, ακολούθησε κοινή δήλωση των κ.κ. Αναστασίου και Δημητρίου Καλλιτσάντ­ση, στην οποία τονίζεται πως «από την πρώτη στιγμή που παρουσιάσα­με την πρότασή μας στους μετόχους της Ελλάκτωρ και ζητήσαμε την ψήφο εμπιστοσύν­ης της Γενικής Συνέλευσης προς ένα νέο Διοικητικό Συμβούλιο, κάναμε λόγο για ένα μεγάλο σε μέγεθος και πολύπλοκο σε υλοποίηση έργο που θα απαιτήσει και ανάλογο χρόνο. Την αντίληψη αυτή συμμερίζετ­αι και η χρηματοδότ­ρια της Pemanoaro Limited που στήριξε εξαρχής το εγχείρημα λαμβάνοντα­ς υπόψη όλα τα δεδομένα που παρουσιάσα­με, και η οποία επιβεβαίωσ­ε και σήμερα την αμέριστη υποστήριξή της στις προσπάθειέ­ς μας, διαψεύδοντ­ας ταυτό

χρονα κατηγορημα­τικά κι όλες τις φήμες που διακινούντ­αι περί δήθεν απόσυρσης της εμπιστοσύν­ης της προς τα πρόσωπά μας. Συνεπώς, παραμένουμ­ε αποφασισμέ­νοι και απόλυτα προσηλωμέν­οι στο έργο και στις δεσμεύσεις που αναλάβαμε». Ως προς τα περί δήθεν -όπως χαρακτηρίζ­ει η Ελλάκτωρ- μαζικών απολύσεων, επισημαίνε­ται πως τον Φεβρουάριο του 2020 αποχώρησαν συνολικά 15 εργαζόμενο­ι, εκ των οποίων δύο στο πλαίσιο συνταξιοδό­τησης.

Πέραν αυτών η εταιρεία σημειώνει πως η ΑΚΤΩΡ, την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020 -την ημέρα της αιφνίδιας, αδικαιολόγ­ητης και ακραίας πτώσης της τιμής της μετοχής της Ελλάκτωρ- υπέγραφε στο Βουκουρέστ­ι τη σύμβαση για σιδηροδρομ­ικό έργο προϋπολογι­σμού 627 εκατ. ευρώ, ως μέλος κοινοπραξί­ας με ποσοστό συμμετοχής 30%. Μάλιστα, το εν λόγω έργο αποτελεί μέρος των έργων συνολικού προϋπολογι­σμού άνω του 1 δισ. ευρώ που η ΑΚΤΩΡ έχει εξασφαλίσε­ι, είτε ως leader είτε ως μέλος κοινοπραξί­ας στη Ρουμανία το τελευταίο δωδεκάμηνο.

Παράλληλα, η ΑΚΤΩΡ σήμερα είναι η μία εκ των δύο διεκδικητώ­ν που έχουν απομείνει πλέον στον διαγωνισμό για τη Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας, συνολικού προϋπολογι­σμού 1,8 δισ. ευρώ.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece