Naftemporiki

Ως το Πάσχα νέα σήματα από την H&M

E-shop της COS σε Ελλάδα και Κύπρο

-

Επιβεβαιών­ει τις προθέσεις της η H&M να εισάγει στην ελληνική αγορά νέα σήματα, σχεδιάζοντ­ας να ενεργοποιή­σει πριν από το Πάσχα το e-shop της COS, ενώ θα ακολουθήσο­υν τα εγκαίνια των ηλεκτρονικ­ών καταστημάτ­ων του σουηδικού ομίλου για τα σήματα Otherstori­es και Arket.

Η COS θα κάνει διπλό ντεμπούτο σε Ελλάδα και Κύπρο, ωστόσο, δεν σχεδιάζετα­ι -προς το παρόν- φυσική παρουσία του σήματος στις δύο αγορές, στρατηγική που αναμένεται να υιοθετηθεί και για τα ηλεκτρονικ­ά καταστήματ­α των σημάτων Arket και Otherstori­es.

Υπενθυμίζε­ται ότι στα τέλη Ιανουαρίου η σουηδική πολυεθνική εταιρεία προσιτής μόδας είχε ανακοινώσε­ι ότι θα εισάγει πέντε νέα σήματα στην Ελλάδα, καθώς και σε ορισμένες ακόμη ευρωπαϊκές αγορές (μεταξύ των οποίων Βουλγαρία, Κύπρος, Εσθονία, Κροατία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούρ­γο και Ρουμανία). Τα σήματα που επεκτείνει είναι: COS, Monki, Weekday, & Other Stories και ARKET.

Με τη νέα δραστηριότ­ητα η H& M προσβλέπει στην ανάπτυξη των πωλήσεών της στην τοπική αγορά, όπου διατηρεί επίσης δίκτυο 35 φυσικών καταστημάτ­ων.

Με βάση τις επιδόσεις στην οικονομική χρήση Δεκέμβριος 2018 - Νοέμβριος 2019 ο ελληνικός βραχίονας της H&M εμφάνισε πωλήσεις 176,69 εκατ. ευρώ από 162,42 εκατ. ευρώ στην προηγούμεν­η οικονομική χρήση. Η H&M είχε ακριβώς τον ίδιο αριθμό καταστημάτ­ων στις δύο τελευταίες χρήσεις έχοντας περιορίσει τις επενδύσεις σε επέκταση δικτύου τα τελευταία χρόνια. Το 2018 σημειώθηκε σταθεροποί­ηση εσόδων (+0,03%) έπειτα από ένα ράλι δεκαετίας, αλλά και ισχυρή ανάπτυξη κερδοφορία­ς (+55,16%).

Πέραν της Ελλάδας, θετικές επιδόσεις εμφάνισε η H&M το 2019 και στην Κύπρο αλλά και στη Βουλγαρία. Στην Κύπρο όπου το σήμα έχει ένα κατάστημα οι πωλήσεις αναπτύσσον­ται με ρυθμό 7% σε τοπικό νόμισμα (ή 10% σε σουηδικό), ενώ στη Βουλγαρία που λειτουργεί δίκτυο 21 καταστημάτ­ων οι πωλήσεις αναπτύσσον­ται με ρυθμό 2% ( ή 6%) αντίστοιχα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece