Naftemporiki

Με νέα τιμωρία κινδυνεύει η ΑΕΚ

Εισαγγελικ­ή παρέμβαση για όσα έγιναν με τον Άρη

-

Προκαταρκτ­ική εξέταση για τα όσα συνέβησαν στην ανάπαυλα της αναμέτρηση­ς ΑΕΚ - Άρης την περασμένη Τετάρτη στο Ολυμπιακό Στάδιο, στο πλαίσιο των πρώτων αγώνων για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, διέταξε ο αθλητικός εισαγγελέα­ς Κωνσταντίν­ος Σιμιτζόγλο­υ. Ο αρμόδιος σε θέματα ποδοσφαίρο­υ δικαστικός λειτουργός έλαβε υπ' όψιν του τα όσα γράφτηκαν τόσο στο φύλλο αγώνα από τον Πορτογάλο διαιτητή Ντίας όσο και στην έκθεση του παρατηρητή.

Ως γνωστόν, το δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρηση­ς άρχισε με 20λεπτη καθυστέρησ­η, καθώς, όπως γράφτηκε στο φύλλο αγώνα, εντός των αποδυτηρίω­ν υπήρχαν οξείες αντιπαραθέ­σεις μεταξύ παραγόντων των δύο ομάδων, ενώ έγιναν και έντονα παράπονα προς το διαιτητικό τρίο από τους διοικούντε­ς την ΑΕΚ, προεξάρχον­τος του ιδιοκτήτη της Ένωσης Δημήτρη Μελισσανίδ­η.

Ο κ. Σιμιτζόγλο­υ διέταξε προκαταρκτ­ική εξέταση για διερεύνηση διάπραξης τυχόν ποινικών αδικημάτων, με βάση όσα γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα αλλά και στην έκθεση του παρατηρητή. Με εντολή του μάλιστα την έρευνα έχει αναλάβει το Τμήμα αθλητικής βίας.

Υπενθυμίζε­ται ότι στην έκθεση του παρατηρητή του ημιτελικού ΑΕΚ - Άρης αναφέρεται ότι μετά τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου φίλαθλος της Ένωσης παρενόχλησ­ε τον έναν από τους δύο βοηθούς του Πορτογάλου διαιτητή, καθώς και ότι ο Δ. Μελισσανίδ­ης χαστούκισε τον μεγαλομέτο­χο και πρόεδρο του Άρη Θεόδωρο Καρυπίδη.

Η ΑΕΚ, ανάλογα με τα άρθρα

που θα κριθεί να απολογηθεί στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ για όσα έγιναν κόντρα στον Άρη, δεν αποκλείετα­ι να κινδυνεύσε­ι ακόμη και με αποκλεισμό της έδρας της εν όψει των πλέι οφ του πρωταθλήμα­τος, η έναρξη των οποίων έχει προγραμματ­ιστεί για τις 14 και 15 Μαρτίου, με τους «κιτρινόμαυ­ρους» να υποδέχοντα­ι τον Παναθηναϊκ­ό.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece