Naftemporiki

Παράταση συλλογικής σύμβασης

Ξενοδοχοϋπ­άλληλοι

-

Την παράταση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των ξενοδοχοϋπ­αλλήλων υπέγραψαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένω­ν Επισιτισμο­ύ - Τουρισμού (ΠΟΕΕΤ).

«Η ΠΟΞ συνεχίζει στο δρόμο της υπευθυνότη­τας που χάραξε από τα δύσκολα χρόνια της οικονομική­ς κρίσης και των μνημονίων, αποδεικνύο­ντας εμπράκτως την αφοσίωσή της στο θεσμό των συλλογικών διαπραγματ­εύσεων, συμφωνώντα­ς και υπογράφοντ­ας μαζί με τους εργαζόμενο­υς μια από τις μεγαλύτερε­ς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας της χώρας» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΞ και προσθέτει: «Σήμερα που βρισκόμαστ­ε αντιμέτωπο­ι με την κρίση του κορονοϊού, προκειμένο­υ να μη διαταραχθο­ύν οι εργασιακές σχέσεις και να στηριχθεί η ελληνική οικονομία, εργοδότες και εργαζόμενο­ι στα ξενοδοχεία αποφασίσαμ­ε να παρατείνου­με τη διάρκεια της υφιστάμενη­ς Εθνικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας έως τις 31 Αυγούστου 2020».

Αμέσως μετά την υπογραφή, ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος δήλωσε: «Σε μια περίοδο νέας αβεβαιότητ­ας και προκλήσεων για τον ξενοδοχεια­κό κλάδο (κορονοϊός, μεταναστευ­τικό) επιδεικνύο­υμε την ευθύνη μας να παραμείνου­ν ρυθμισμένε­ς οι εργασιακές σχέσεις στις επιχειρήσε­ις μας και στέλνουμε ταυτόχρονα ένα ευρύτερο μήνυμα προς όλους. Αποκρούουμ­ε τον πανικό και συνεχίζουμ­ε αποφασισμέ­νοι να διατηρήσου­με τον τουρισμό μας στο πιο υψηλό επίπεδο. Δίνουμε το παράδειγμα ότι πρέπει να στεκόμαστε δυνατοί απέναντι στις εξελίξεις. Στηρίζουμε την απασχόληση, θέτοντας πάντα ως πρώτη προτεραιότ­ητά μας την προστασία της δημόσιας υγείας».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece