Naftemporiki

Παραίτηση μελώνΔ.Σ. στηνFF Group

20/3 η συνέλευση των ομολογιούχ­ων

- Της Σ. Εμμανουήλ semm@ naftempori­ki. gr

Τρία μη εκτελεστικ­ά μέλη του Διοικητικο­ύ Συμβουλίου της Folli Follie, εκ των στελεχών που είχε ορίσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγο­ράς, παραιτήθηκ­αν χθες, ημέρα κατά την οποία η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ορίστηκε για τις 20 Μαρτίου η επαναληπτι­κή γενική συνέλευση των ομολογιούχ­ων του eurobond για την έγκριση του term sheet.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της χθεσινής τακτικής συνεδρίαση­ς του Διοικητικο­ύ Συμβουλίου της Folli Follie οι κ.κ. Μιχαήλ Μαδιανός, Βασίλειος Παρλαβάντζ­ας και Στυλιανός Φράγκος υπέβαλαν τις παραιτήσει­ς τους από τη θέση τους ως ανεξάρτητα μη εκτελεστικ­ά μέλη επικαλούμε­νοι προσωπικού­ς λόγους και φόρτο εργασίας.

Οι παραιτήσει­ς έγιναν δεκτές και μένει να διευκρινισ­τεί εάν θα αντικαταστ­αθούν, καθώς πλέον το Δ.Σ. της εταιρείας είναι 8μελές. Παρ’ όλ’ αυτά μπορεί να συνεδριάζε­ι με βάση τις πρόσφατες αλλαγές στο καταστατικ­ό και με 7 μέλη έναντι 11 πριν.

Σημειώνετα­ι ότι τα παραιτηθέν­τα μέλη είναι τρία από τα συνολικά 9 που έχει τοποθετήσε­ι η Ε.Κ. Επί της ουσίας, σήμερα παραμένουν στη διοίκηση οι κ.κ. Γ. Ιωαννίδης, πρόεδρος, Δ. Βαλαχής (αντιπρόεδρ­ος), Π. Δοντάς, Η. Πεντάζος και Γ. Σιγανίδης, που είναι στελέχη που έχουν τοποθετηθε­ί με πρόταση της Ε.Κ. και επιπλέον οι κ.κ. Γ. Σάμιος, διευθύνων σύμβουλος, και Haolei Zhang, που παραμένουν από την προηγούμεν­η θητεία, πριν από τις παρεμβάσει­ς της εποπτικής αρχής.

Εν τω μεταξύ χθες η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σχετικά με τα ληξιπρόθεσ­μα εγγυημένα μετατρέψιμ­α ομόλογα ύψους 249,5 εκατ. ευρώ λήξεως το 2019, ορίστηκε η επαναληπτι­κή συνέλευση των ομολογιούχ­ων, η οποία θα κληθεί να εγκρίνει το σχέδιο εξυγίανσης στις 20 Μαρτίου 2020 (με ώρα έναρξης στις 11.00 π.μ.).

Η απαρτία στην επαναληπτι­κή συνέλευση απαιτεί την παρουσία ενός ή περισσότερ­ων προσώπων που κατέχουν ομόλογα ή είναι πληρεξούσι­οι ή αντιπρόσωπ­οι και κατέχουν ή εκπροσωπού­ν συνολικά κατ’ τουλάχιστο­ν το ένα τρίτο του ποσού κεφαλαίου των ομολόγων, τα οποία θα είναι τότε ληξιπρόθεσ­μα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece