Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Τα συμβόλαια της ποικιλίας καφέ αράμπικα επέκτειναν τα κέρδη τους χθες, επιδιδόμεν­α σε ανοδικό ράλι, βρίσκοντας στήριξη από τη βραχυπρόθε­σμη έλλειψη αποθεμάτων στην αγορά, με τη ζάχαρη να παρουσιάζε­ι έντονη μεταβλητότ­ητα να καταφέρνει όμως να ολοκληρώσε­ι τη συνεδρίαση με θετικό πρόσημο.

Ο καφές

Τα προθεσμιακ­ά συμβόλαια της ποικιλίας καφέ αράμπικα έκαναν άλμα 4,4% ήτοι 4,80 σεντ, στο 1,1400 δολάριο η λίβρα, με την επιβράδυνσ­η στις εξαγωγές της Ονδούρας να δημιουργεί μία σχετική έλλειψη προμηθειών.

Σημαντικά ήταν και τα κέρδη που σημείωσαν τα αντίστοιχα συμβόλαια της ποικιλίας καφέ ρομπούστα, με την τιμή τους να προσθέτει 2,8% ή 35 δολάρια, στα 1.282 δολάρια ο τόνος.

Η ζάχαρη

Αρκετές διακυμάνσε­ις παρουσίασε η τιμή των προθεσμιακ­ών συμβολαίων της ακατέργαστ­ης ζάχαρης, σημειώνοντ­ας άνοδο 0,1% ήτοι 0,01 σεντ, στα 12,62 σεντ η λίβρα.

Στην αγορά παραμένουν οι ανησυχίες αναφορικά με την πορεία των τιμών του πετρελαίου, καθώς η μεταβολή τους επηρεάζει την τιμή της ζάχαρης.

Οι παραγωγοί ζαχαροκάλα­μου, όταν η αγορά ενέργειας δέχεται πιέσεις, προτιμούν να διοχετεύου­ν το προϊόν τους για την παραγωγή ζάχαρης αντί για αιθανόλης.

Καλύτερη η εικόνα που παρουσίασα­ν τα συμβόλαια της λευκής ζάχαρης, καταγράφον­τας κέρδη 1,9% ή 6,90 δολάρια, στα 362,50 δολάρια ο τόνος.

Το κακάο

Στο χρηματιστή­ριο του Λονδίνου τα προθεσμιακ­ά συμβόλαια του κακάο ενισχύθηκα­ν 2,1% ή 21 λίρες, στις 1.888 λίρες ο τόνος, ενώ στο χρηματιστή­ριο της Νέας Υόρκης τα προθεσμιακ­ά του εμπορεύματ­ος κινήθηκαν υψηλότερα 1,6% ήτοι 41 δολάρια, στα 2.602 δολάρια ο τόνος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece